Enova-prosjekter gir Entra gevinster

Entras Enova-prosjekter som har foregått siden 2005, har gitt betydelige resultater. Energibruken er redusert, og Entra har fått god struktur på energieffektiviseringsarbeidet.

Prosjektet har bestått av fire delprosjekter, ett i hver av Entras fire regioner. Det første startet i 2005 i Region Østlandet. De andre regionene kom med utover 2006 og 2007. Region Østlandet og Region Vestlandet avsluttes nå, mens Region Midt-Nord-Norge og Region Sørlandet fortsetter i to år til. Enova gir støtte til bedrifter som organiserer energioppfølging og gjennomfører effektive tiltak.

Hever miljøstandard
- Entra Eiendom gjennomfører tiltak for å effektivisere energibruken i et stort antall bygninger i alle fire regioner. Betydelige resultater er allerede nådd og Enova er derfor svært fornøyd med at eiendomsselskapet bruker sine erfaringer med å heve energi- og miljøstandarden ytterligere. Enova vil bidra både faglig og økonomisk for at Entra setter passivhus- og lavenergistandard på dagsorden i forbindelse med omfattende rehabilitering og nybygging, sier avdelingsdirektør for energibruk Bygg i Enova, Audhild Kvam.

-Vi er godt fornøyd med resultatene så langt og er veldig fornøyd med samarbeidet med Enova. Prosjektet har også gitt oss en god struktur i energieffektiviseringsarbeidet, sier Nils Fredrik Skau, teknisk direktør i Entra.

Her er status på prosjektene per region:
Østlandet

Region Østlandet har oppnådd sparemål på ca 11,4 GWh pr år. Dette er tilnærmet lik forbruket på hele Posthuset pr. år og tilsvarer 10% reduksjon.

Vestlandet
Region Vestlandet har oppnådd en energireduksjon på 2 GWh pr år. Dette tilsvarer også 10% reduksjon pr. år.

Midt-Nord
- Region Midt-Nord-Norge har oppnådd det opprinnelige energimålet med lavere investeringer enn antatt. Vi regner derfor med at ved å kjøre prosjektet litt lenger vil vi oppnå enda høyere besparelser, sier Jan Erik Øimoen, prosjektsjef i Entra Eiendom.

Sørlandet
Region Sørlandet har ikke kommet helt i mål med besparelsene, grunnet endringer i porteføljen. Derfor fortsetter Enova-prosjektet litt til i kjerneporteføljen i Kristiansand.