Kontraktsrush i Hent

HENT har i løpet av de siste ukene dratt i land kontrakter for 1,25 milliarder kroner.

Tre skoler, bussdepoter, kjøpesenter og idrettspark er bare noen av prosjektene HENT har fått i det siste. Tilsammen utgjør disse 1,25 milliarder på en allerede vksen ordrereserve.

- Vi er fornøyd med ordretilgangen, resultatutviklingen og med at vi klarer å holde marginene oppe samtidig som vi vokser kraftig, sier administrerende direktør Jan K. Jahren i HENT til Adresseavisen.

Til Adresseavisen nevner Jahren flere prosjekt blant annet et kjøpesenter på Vestby til 300 millioner kroner og prosjektet Bærum idrettspark til 212 millioner kroner.

På nettsidene sine melder de om flere prosjekt:

Svolvær skole
HENT er sammen med Vis-a-vis Arkitekter blitt innstilt til å bygge ny skole i Svolvær i Vågan kommune. Prosjektet skal gjennomføres som totalentreprise med samspill, og har oppstart i desember måned. Oppstart på byggeplass stipuleres til senvinteren 2011. Skolen skal stå ferdig til skolestart 2012. Bruttoareal på prosjektet er 5.231 m² og har en kostnad på 174 mill.

Bodø videregående skole
Prosjektet er et samspill- og utviklingsprosjekt. Totalt vil den ferdig skolen ha et bruttoareal på 28.000 m². Av dette er 12.000 m² nybygg og 16.000 m² rehabilitering av eksisterende skolebygg. Prosjektkostnaden er på 260 mill,- eks mva.

Bussdepoter i Trondheimsregionen
HENT er kåret til vinner av konkurransen om bygging av nye bussdepoter for Trondheimsregionen. Arkitekturen er identifiserende for busstransporten gjennom felles materialbruk og formspråk. Prosjektet omfatter i overkant 3500 m² med kontor og vaskehaller, og 55 000 m² utomhusanlegg fordelt på de to anleggene på Sandmoen og Ranheim i Trondheim kommune. Byggherre for prosjektet er Sør-Trøndelag fylkeskommune. Prosjektet har en totalkostnad i underkant 200 mill eks.mva.

Trondheim driftsbanegård
HENT har vunnet oppdrag for Jernbaneverket i Trondheim. Utskifting av platformer er knyttet til Trondheim driftsbanegård. Prosjekt har oppstart i høst, og skal avsluttes før jul i år. Prosjektet gjennomføres som en hovedentreprise, og skal utføres av HENT Byggfornyelse.

Bispehaugen skole
Trondheim kommune har tildelt HENT oppdraget med å oppgradere Bispehaugen skole. Prosjektet omfatter blant annet oppgradering av undervisningsrom, nytt heisanlegg og etablering av nytt teknisk rom. Prosjektet, som gjennomføres som en totalentreprise, har oppstart i desember 2010, og har en byggetid på 6 måneder. Kostnadsrammen er i underkant av 10 mill.