Salget av anleggsmaskiner snur

Etter et dramatisk fall i salget av anleggsmaskiner i Norge, synes nå bunnen å være nådd. Det var i alle fall optimisme blant medlemmene i Maskingrossisterens Forening (MGF) som torsdag samlet seg til den årvisse torskeaftenen på Continental i Oslo.

Denne gang var det den nye direktøren i foreningen, Anita Helene Hall, som fortalte de 60 oppmøtte om rikets tilstand. Hun er ny i jobben, men hun er sannelig et frisk pust som MGF il kunne få mye glede av. Det at man hadde sikret seg verdenssyklisten Knud Knudsen som kveldens hovedtaler var også et sjakktrekk. Det at Knudsen stilte opp skyldes nok det faktum at MGFs formann, Sverre Gabrielsen i Normann Olsen Maskin, har kjent trønderen i mange år.

MGF er en forening som nærmer seg 100 årsjubileum. På torskemiddagen var mange av de gamle medlemmene til stede. For dem og alle andre som var til stede er nok denne torskemiddagens ett av årets høydepunkt. Byggeindustrien var også til stede som gjest.

Importørene av maskiner til byggenæringen er kanskje dem som mest av alle har fått føle nedgangen i byggenæringen de siste årene. Salget av maskiner og utstyr har stupt. Mange av kundene har utsatt innkjøp av nytt utstyr i påvente av bedre tider. Dette kan selvsagt føre til at salgskurvene nå kan gå brattere opp enn det markedet i byggenæringen gir grunnlag for, men mange bedrifter må nå skifte ut utstyr for å ta på seg nye oppdrag. Mye utstyr som burde ha vært skiftet ut, har kanskje blitt brakt ett år eller to for mye.

Les mer i neste utgave av Byggeindustrien