Deler av BE til Gjøvik

Vi vet ikke hvorfor, men det kan være at en presset Senterparti-leder og kommunalminister Liv Signe Navarsete nå trenger å vise handlekraft etter alle forsmedeligheter hun har opplevd denne høsten. Men vi er dypt uenig i å flytte deler av Statens bygningstekniske etat (BE) fra Oslo til Gjøvik nå. Timingen synes underlig - for ikke å si håpløs. Vi forstår fortvielsen til de ansatte som får en slik melding. Slike vedtak er tredd over hodet til mange statsansatte mange ganger før, og dette skaper selvsagt mange problemer for mange familier. Vi er også redd for hva dette vil bety for foretakene som skal godkjennes.

 

Vi har en rekke eksempler på at mange av disse utflyttingsakene har blitt svært kostbare og inneffektive. Det som bekymrer mest er når slike fagmiljøer som det man har i BE, blir splittet opp.

I disse dager går høringsfristen for å komme med innspill til Stortingsmeldingen om bygningspolitikk ut (siste frist var den 15. november, men noen har fått noen ekstra dager på seg til å reagere). Men det at et slikt vedtak om flytting skjer omtrent samtidig som høringsfristen i en så viktig sak går ut, er besynderlig. BE er og vil bli et svært viktig instrument for myndighetene i bestrebelsene på å få en mer seriøs byggenæring.

Morten Lie og hans medarbeidere i BE får nå ekstra mye å jobbe med, om de ikke hadde nok av oppgaver fra før. Dette blir det nok en del reaksjoner på også fra byggenæringen.