Tilliten til eiendom er tilbake

Tilliten til eiendomsmarkedet er tilbake, og optimismen øker i transaksjonsmarkedet. Det er en av hovedkonklusjonene i ”Entras konsensusrapport”.

Markedsaktørene kan også melde om økende etterspørsel etter miljøriktige kontorlokaler.

- Som en betydelig aktør i næringsbyggmarkedet er det viktig for Entra å ha konkrete vurderinger av markedet. Klare tall gir mindre rom for tolkning, sier Anders Solaas, markedsdirektør i Entra Eiendom.

For andre gang offentliggjør Entra hovedresultatene i en rapport hvor de største næringsmeglernes kommer med tallfestede anslag på de viktigste markedsindikatorene for næringsbyggmarkedet. Entras konsensusrapport er unik i sitt slag.

- Analysemiljøene vi er i kontakt med, opplyser at etterspørselen etter miljøriktige lokaler øker. Vi opplever det samme i Entra. Våre bygg med nærhet til offentlig kommunikasjon og lavt energiforbruk er ettertraktede og oppnår gode priser, sier Solaas.

Konklusjonene
Hovedkonklusjonene i Entras konsensusrapport for november 2010 er:

• Ledigheten er rundt toppen nå og vil bli beskjedent lavere i 2011.

• Leieprisene for lokaler med høy standard i Oslo sentrum viser beskjeden oppgang det siste året og ventes fortsatt å stige beskjedent nesten år.

• Transaksjonsvolumet er på vei opp.

Stor bredde
Meglerhusene som har deltar til Entras konsensusrapport – November 2010 er: Akershus Eiendom, CB Richard Ellis Norge, DnB Nor Næringsmegling, DTZ, Malling & Co, Newsec og Union Norsk Næringsmegling.