Største elektroentreprise i Aust-Agder

Elektroentreprisen på Universitetet i Grimstad er den største som er gjennomført i Aust-Agder.

Arendal El-Team Installasjon AS har hatt ansvaret for de elektrotekniske arbeidene inkludert belysningsløsningene fra DEFA Lighting. – Belysningsløsningene skaper et visuelt godt inntrykk, sier daglig leder og installatør John Harry Simonstad i Arendal El-Team Installasjon AS.

Arbeidene på Universitetet i Grimstad startet våren 2007. Bygget er på ca 33 400 m2 hvorav 9 000 utgjør ombygging og resten nybygg.

– Vi har hatt ansvaret for prosjektering, tegninger og utførelse av både sterk- og svakstrømsanleggene, sier Simonstad.

Historisk milepæl
16. august 2010 åpnet Campus Grimstad undervisningen for studenter fra ingeniør-, sykepleie-, vernepleie-, økonomi- og lærerutdanning. – Studiestarten representerer en historisk milepæl både for Grimstad som by og Universitetet i Agder (UiA) som utdanningsinstitusjon. Nå er universitetets virksomhet i Aust-Agder samlet på ett sted. Det vil gjøre oss til en enda mer attraktiv studentby, sier ordfører Hans Antonsen (V) i Grimstad.

Det nye universitetsbygget ligger i Teknologiparken. Området inneholder et allsidig næringsliv. – Her er alt tilrettelagt for et tett samarbeid mellom studenter og ulike bedrifter, mener Antonsen. – Studentene blir under utdanningen kjent med næringslivet og mangfoldet av virksomheter. I samspillet mellom næring, akademia og offentlig sektor, kan nye og spennende fagmiljøer utvikles.

Skaper god atmosfære
I 2007 kjempet flere belysningsleverandører om kontrakten. Arendal El-Team Installasjon valgte å gå videre med DEFA Lighting sine produkter.

– Vi har gode erfaringer med belysningsleverandøren fra tidligere prosjekter, sier Simonstad, som forteller at det til sammen er levert over 3 000 lamper.

På Universitetet i Grimstad er det benyttet tradisjonell belysning i undervisningsrom og gangarealer. Her er lagt vekt på få typer lyskilder som gir en enkel drift.

I ”gata”, som er 120m lang og 16-18m høy, er det lagt vekt på å skape et miljø. – Her er det brukt metallhalogen som grunnbelysning sammen med downlight på repoer. Store pendler gir en myk ramme. Starship mega har 3 forskjellige typer lyskilder som kan dimmes uavhengig av hverandre. Det er anvendt blå led for å markere høydeforskjeller på gulvet. I hovedinngang og skjørt utvendig er det brukt metallhalogen armaturer. Utvendig er det benyttet metallhalogen uplights under trær i kombinasjon med parkarmaturer og nedfelt blå led som optisk føring til Blueboxen (ungdomshuset som inneholder klubblokaler, scene og kro), sier distriktssjef Steinar Pedersen i DEFA Lighting.

Rettidige leveranser
For å få rettidige leveranser ble det utarbeidet logistikkplaner for å tilrettelegge leveransene i hver etasje. Når en etasje var klargjort for montering ble lampene heist inn, sier Simonstad, som poengterer at leverandøren har fulgt leveringsplanen uten unntak.

– Universitetet i Grimstad er et av våre største prosjekter og viser at vi er i stand til å gjennomføre et prosjekt på 33 400 m2 innenfor fastsatte tidsrammer. Brukerne er godt fornøyd med belysningsleveransen, sier Pedersen.