Foto Terje Løchen Foto Terje Løchen

Blandet fra Fornebu Utvikling

Fornebu Utvikling er fornøyd med økende boligsalg i tredje kvartal, men en stor nedskrivning i Danmark tar vekk litt av glansen.

Fornebu Utvikling solgte 60 boliger for cirka 360 millioner kroner i tredje kvartal 2010.

I tillegg er det per 14. november solgt 21 enheter for 102 millioner kroner i fjerde kvartal. Salgene vil bli inntektsført ved overlevering til kjøper. Salgene var i hovedsak knyttet til prosjektene Hundsund, Rolfsbukta og Koksabukta.

Konsernet hadde driftsinntekter på 171 millioner kroner i kvartalet mot 187 millioner kroner i samme periode i 2009. Inntektene består i hovedsak av vederlag for salg av en næringstomt på Hinna Park for 146 millioner kroner og overleverte leiligheter på Fornebu.

Datterselskapet Odense Prosjektudviklingsselskab A/S (Opus) i Danmark, som er 80% eid av Fornebu Utvikling, inngikk 31. oktober en opsjonsavtale om salg av kjøpesentereiendommen og deler av Karre 3 i Odense. I den forbindelsen ble det gjort en nedskrivning på cirka 100 millioner kroner i tredje kvartal, hvorav 50 millioner kroner var knyttet til tomteverdier og det resterende til prosjektutgifter i Odense.

Samlet sett hadde selskapet en nedskrivning av tomteverdier på 62 millioner kroner i kvartalet.

Driftsresultatet endte på minus 140 millioner kroner i kvartalet, mot et positivt resultat på 5 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

- Vi ser at den positive markedsutviklingen fortsetter og vi får svært god respons på våre prosjekter. Vi har nå tre prosjekter som er utsolgt i år, hvorav det siste er byvilla prosjektet på Hundsund som nylig ble utsolgt. Vi er også svært godt fornøyde med at det nå totalt sett er solgt over 500 boligenheter på Fornebu, enten av OBOS eller oss, sier administrerende direktør Morten Grongstad i en kommentar.