Det nærmer seg for Nasjonalmuseet

Nå er både arkitekt og rådgivende ingeniør klar til å ta fatt på utviklingen av Nasjonalmuseet. I dag ble et tysk arkitektfirma i samarbeid med Dyrvik Arkitekter valgt til å tegne museet, og fra før har Rambøll fått oppgaven med den tekniske planleggingen.

- Vi gratulerer arkitektene med et flott forslag, og vi gleder oss til å samarbeide med dem om å lage et flott Nasjonalmuseum, sier Morten Engh, regionsdirektør for region øst i Rambøll.

Det er Forum Artis fra Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architeten og Dyrvik Arkitekter som vant den prestisjefylte oppgaven med å designe det nye nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo. Rambøll er rådgivende ingeniør med erfaring fra flere store kulturinstitusjoner som Den Norske Opera, Tate Modern, British Museum og London Festival Hall. Oppdragsgover er Statsbygg.

- Vårt prosjektteam vil bli ledet av våre fremste ressurser innen kulturbygg i Rambøll i Norge, Danmark og Storbritannia. Nå gleder vi oss til å komme i gang, og sammen med arkitektene skal vi lage et Nasjonalmuseum som skal bli noe av det beste i sitt slag, sier Morten Engh i Rambøll.

Nasjonalmuseet på Vestbanen er et prosjekt i samme størrelsesorden og kompleksitet som Den Norske Opera. Rambøll skal være rådgiver innenfor fagene bygg, geoteknikk, elektro, VVS, brann og akustikk og kontrakten har en verdi på cirka 30 millioner kroner. Dette gjelder for skisse- og forprosjektering. Rambøll har opsjon for detaljprosjektering og oppfølging i byggefasen. Det er forventet å bruke seks måneder på skisseprosjektet og ti måneder på forprosjektet.