Ny arkitektsjef i Norgeshus

Norgeshus både omorganiserer teknisk avdeling og ansetter flere nye medarbeidere. Blant annet er John Birger Grytdal ansatt som ny leder for arkitektene.

- Endringer i markedet og flere store oppdrag er bakgrunnen for den økte bemanningen, sier teknisk sjef i Norgeshus Snorre Bjørkum, som tror at etterspørselen etter utvikling av tomteområder og større byggeprosjekter hos kjedens forhandlere, vil øke med årene. Med omorganiseringen som nå er gjennomført er Norgeshus godt forberedt til å imøtekomme denne utviklingen, skriver Norgeshus i en melding.

Teknisk avdeling hos Norgeshus er inndelt i Arkitekt, Prosjekt, Hus- og hytte samt Regulering.

Arkitektavdeling

Arkitektavdelingen består av til sammen seks sivilarkitekter som jobber med utvikling av store bygg, og nytilsatte John Birger Grytdal er leder for avdelingen. Han er 32 år, utdannet sivilarkitekt, og kommer fra Arkitektkontoret Per Knudsen i Trondheim. Der har han jobbet i seks år, og har erfaring med utvikling av både eneboliger, fritidshus og komplekse bygg; eksempelvis sykehus, kulturhus, kontorbygg.

Grytdal har erfaring fra alle byggefaser - fra konkurranse, skisseprosjekt, forprosjekt, byggesøknad, detaljprosjekt og til oppfølging på byggeplass.

 - Jeg synes det er interessant å jobbe med helhet og sammenheng i prosjektene - helt fra den overordnede situasjonsplanen og ned i byggets tekniske detaljer, sier Grytdal, og legger til at han ser frem til å videreutvikle arkitektavdelingen i Norgeshuskjeden.

 Spesialisering og tverrfaglighet

Omorganiseringen ved hovedkontoret i Norgeshus resulterer i større fokus på de enkelte fagområdene.

 - Spesialisering og tverrfaglighet gjør at vi nå kan tilby forhandlerne våre totalprosjektering av både små og store bygg, hevder Bjørkum.

Hus- og hyttegruppa utvikler små og mellomstore bygg, mens reguleringsgruppa har kompetanse på utvikling av tomteområder.

 Prosjektgruppa er videreutviklet til en RIB-gruppe som har hovedansvar for RIB-prosjektering - med konstruksjonsteknikk som sin spesialkompetanse. Alle typer byggverk prosjekteres, men hovedfokuset er på stål- og betongkonstruksjoner.

- At vi har både arealplanlegging, arkitektur- og byggeteknisk prosjektering i samme hus, gjør at planlegging og prosjektering blir mer helhetlig og effektiv. Gode prosjekteringsprosesser på tvers av gruppene vil resultere i gode, effektive og lønnsomme prosjekt – både for hovedkontoret, forhandlerne og kundene våre, hevder teknisk sjef Snorre Bjørkum.