Imponerende av Veidekke

Det var en meget engasjert konsernsjef Terje R Venold som åpnet Veidekkes egen Betongdag sist torsdag. Det var også en meget optimistisk konsernsjef som så mange vekstmuligheter fremover. Venold som er en av konsernsjefene i Norge som har sittet absolutt lengst i toppen av et børsnotert selskap, har mye å lære bort – både i eget selskap og til den samlede byggenæring. Når han nå tegner et så positivt fremtidsbilde som han gjør – ja, da kan mange glede seg. Byggenæringen kan bli en av de aller største vekstnæringer i Norge i årene fremover.

 

Siden børsnoteringen i 1986 har Veidekke hatt en gjennomsnittlig årlig avkastning på 17,5 %. Veidekke slår alle de store ”lokomotivene”. Siden 1982 har mer enn 70 selskaper blitt fusjonert inn i Veidekke som snart kan slå i bordet med en nærmest uslåelig rekord – snart 75 år med overskudd! Og gjennom de 75 årene har det ikke bare vært gullår i norsk byggenæring. Det seneste tilbakeslaget hadde vi under finanskrisen, men krisen på slutten av 19870-årene og begynnelsen av 1990-årene var verre. Da forsvant det nesten 100 000 mennesker ut av næringen.

Veidekke har tatt mange initiativ også når det gjelder samspill. Ett av de mest gledelige initiativ er Samferdelsskolen som nå er en realitet. Der samles fagfolk både fra entreprenørene, rådgiverne, vegvesen og jernbaneverket for å nevne noen. Sammen kan denne skolen gi kandidater som kan bidra til å løfte Norge ut av det "kommunikasjonshelvete"vi har levd med i alle år. Også her viser altså Veidekke vei.

Står denne næringen sammen kan alle problemer løses. Det skal bli nok jobb til alle. Nå peker pilene oppover igjen.