Kingspan kjøper Thermisol

Det rører seg i sandwichelementmarkedet. Kingspan-gruppen har kjøpt opp Thermisol.

Kingspan offentliggjorde 11.november at det gjennomføres et oppkjøp av CRH Europe sin isoleringsdivisjon. Med i handelen er blant annet Thermisol, som er representert på det norske markedet.

- Dette er en stor transaksjon i europeisk målestokk, sier Dag Høston, salgs- og markedssjef i Thermisol Norge.

Europas største på PIR og EPS

Kingspan blir med oppkjøpet europas største produsent av PIR og EPS-produkter. Ifølge en pressemelding skal total salgssum være 120 millioner euro.

Nyheten om salget kom brått på Thermisols representant i Norge.

– Det er for tidlig å fastsette hva som vil skje i Norge enda, men det vil ikke påvirke det daglige forholdet til kundene, sier han. Høston ser på salget som spennende, og mener det vil skape positive synergieffekter.

– Vi vil kunne tilby kundene et bredere produktspekter, med våre felles produkter vil sandwichelementsortimentet være komplett, sier han.

Gir gode muligheter

Høston tror oppkjøpet vil gi mange muligheter framover og spennende løsninger. Han forteller om en positiv situasjon for Thermisol i Norge, men at markedet for sandwichelementer isolert med EPS er tøft.

– Det er mange aktører på banen med vår type produkter og vi møter en utfordring i forhold til brannsikkerhet i visse type bygninger som ligger i høye risikoklasser. Vi er med på veldig mange bygninger opp til risikoklasse 4, men møter en utfordring når det gjelder butikker og kjøpesentre hvor det er samlet mange mennesker, som går under risikoklasse 5. På dette markedet vil vi framover kunne slå til for fullt, siden Kingspan har denne type produkter i sitt sortiment, sier Høston.

Thermisol har i dag en representant i Norge og to i Sverige. Kingspan har et kontor i Sverige.

- Det er for tidlig å si hvordan dette kommer til å bli løst organisasjonsmessig, men jeg tror vi kommer til å gå en fin tid i møte, sier Høston.

Det er CEO Gene Murtagh i Kingspan enig i;

– Kjøpet av CRH Insulation Europe bidrar til at Kingspan kan kjempe om posisjonen som markedsleder i Nord-Europa og gjør det mulig å utvikle og sikre større markedsandeler i det europeiske markedet. Det har vært begrensede muligheter for å oppnå en slik posisjon som markedsleder, spesielt innen PIR. Dette oppkjøpet gir en plattform for videre vekst og utvikling av våre produkter over hele Europa, uttaler han i en pressemelding.