Sweco setter miljø på dagsorden

18. november samler rådgiverselskapet Sweco byggebransjen i Bergen til seminar med fokus på bærekraftige løsninger innenfor byggenæringen.

- Byggebransjen står for 40 prosent av energibruken i Europa. Sammen med myndighetene og byggenæringen i Bergen ønsker vi å gjøre noe med dette, sier avdelingsleder i Sweco Bergen, Eivind Iden.

Iden håper seminaret vil gi påfyll til den enkelte om hvordan fremtidsrettede løsninger kan bidra til en bærekraftig utvikling både i Bergen og i et større perspektiv.

- Mange eksisterende bygg og nybygg har potensial til å halvere energibruken ved å bruke de riktige løsningene. Vi håper at vi, sammen med sentrale aktører i Bergen, på sikt kan bidra til at samlet energibruk i Bergen går kraftig ned, sier Iden

Arrangerer ”Swecodagen” for første gang
150 personer fra både det offentlige og det private meldt seg på seminaret. Iden mener dette vitner om at dette er et viktig tema og et tema bransjen og lokale myndigheter blir mer og mer bevisste på.

– Dette er første gang vi arrangerer en slik dag her i Bergen, og vi håper at dette kan bli et årlig arrangement der vi som bor og virker i Bergen kan møtes og snakke om viktige fremtidige løsninger vi i felleskap kan samarbeide om. Bærekraftige løsninger er til det beste for alle i samfunnet, forteller Idem.

Talt for FNs generalforsamling om bærekraft
Sweco har satt sammen et knippe spennende foredragsholdere til seminaret. Blant annet vender reklamemannen Ingebrikt Steen Jensen tilbake til sin fødeby for å snakke om bærekraftige løsninger. Dette er ikke første gang Steen Jensen snakker om miljø og bærekraft. Han har tidligere talt for FNs generalforsamling om samme tema.

Blant foredragsholderne er også Professor Per Arne Bjørkum som skal snakke om ”Grønn endring i byggenæringen” og arkitekt David Essinger som skal ta for seg” De arkitektoniske og bygningsmessige riktige løsningene”.

Seminaret arrangeres 18. november på Den Nationale Scene i Bergen.