Fv 282 Holmestrandsveien er blitt miljøgate

– Gratulerer med en trafikksikker og flott gate, sa ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, da han torsdag 4. november var med på å markere at fv. 282, den såkalte Holmestrandsveien, er gjort om til miljøgate.

Ordføreren hadde, sammen med representanter for Drammen kommune, entreprenøren Marthinsen & Duvholt AS, Statens vegvesen og andre involverte parter, kommet med buss til markeringen. Følget ble sluppet av ved Brandengen skole, og spaserte derfra på den nye, flotte gang- og sykkelvegen den siste biten bort til Spar-butikken, hvor selve snorklippen fant sted. Med på markeringen var også 6. trinn på Brandengen skole. Etter taler og snorklipp vanket det nystekte vafler, kaffe og varm saft, på både store og små, melder vegvesen.no.

Miljøgate
Arbeidene med å gjøre fv. 282 på strekningen fra Kobbervikdalen pukkverk til Brandengen skole om til miljøgate startet opp i september 2009. Siden da er det lagt ny vannledning, nytt overvannssystem, nye høyspentkabler og trekkerør i grunnen. På overflaten har Holmestrandsveien fått nytt asfaltdekke på veg og fortau. Vegbredden er snevret inn til 6,5 meter, og gata har fått tosidig gang- og sykkelveg som er atskilt fra kjørebanen. Arealet langs vegen er beplantet og deler av vegen har fått ny gatebelysning. Fartsgrensen er satt ned til 50 km/t fra pukkverket og til Maria Feghtsgate. Derfra og til Rundtom er fartsgrensen 40 km/t.

Redusert trafikkmengde
Fv. 282 Holmestrandsveien har fra gammelt av vært hovedtrafikkåren inn til Drammen by. Trafikken ble redusert etter at sammenhengende firefelts motorveg forbi Drammen ble åpnet i januar 2009. Med ny miljøgateprofil forventes det at trafikken på fylkesvegen skal reduseres ytterligere, til ca. 5000 kjøretøy i døgnet. Miljøgateprosjektet er ønsket velkommen av beboerne i området, som i mange år har klaget over mye trafikk og høy fart.