Gikk for miljøvennlige liftbiler

Fortum har investert i to miljøvennlige liftbiler fra Gantic.

Tommy Jørgensen i Gantic er meget fornøyd med at Fortum satser på ny, innovativ og miljøvennlig teknologi.

– Det krever at innkjøpere og ledere tar de riktige valgene når det gjelder miljøsatsing, dette føler vi at Fortum har gjort, sier Jørgensen.

Fortum valgte Altec TA60 for spenningsnivå 46kV montert på Unimog U5000L

Begge Liftbilene er utstyrt med vinsj fremme og bak, vinsjene er 6T Sepson m/fjernkontroll.

Liftbilene er utstyrt med miljøvennlig batteridrift, dette gir en stor miljøgevinst da dieselmotoren kan stoppes når man bruker liften.

Brukerne av liften finner også dette som en stor fordel da støy og eksos er fjernet ved bruk av batteridriften, videre kan innsparinger i drivstoff forbruk også tas med, da mange motortimer til liftbruk er fjernet.

– Jeg har ved flere anledninger når jeg har arbeidet med innkjøp av elverkslifter (isolerte lifter) sett på dette med såkalt "grønn pakke". Jeg har tidligere endt opp med det resonnement at batteridrift på liften sikkert ble dårligere enn hva tilfellet blir når bilens motor driver det hele. Denne gangen fant jeg ut at tiden er inne til å prøve en såkalt "grønn pakke". Det er gledelig å konstatere allerede nå at dette ser ut til å være en meget vellykket sak. Dette blir bra for montørene som får stå i ren luft, og det er bra for tredjeperson, sier Harald Thomassen ved Fortum.