Alliero rehabiliterer kirker

Håndverksgruppen Alliero har nylig restaurert Sylling kirke i Lier kommune. Nå er selskapet i gang med utvendig rehabilitering av Nordberg kirke i Oslo.

Alliero, som på sensommeren ferdigstilte et omfattende restaureringsprosjekt for Sylling kirke med tilhørende kapell, fikk på vegne av Kirkelig Fellesråd nylig en generalentreprise på utvendig rehabilitering av Nordberg kirke i Oslo. Nordberg kirke er en sekskantet kirke fra 1962 med 620 sitteplasser. Fasaden er i hvitslammet tegl og har et karakteristisk tårn som kan ses fra store deler av Oslo.

Generalentreprisen for Nordberg Kirke omfatter taktekking og blikkenslagerarbeider, fasadearbeider, glassarbeider og elektrotekniske arbeider.

Alliero er i full gang med arbeidene, som skal ferdigstilles i løpet av desember i år.

Alliero-gruppen har omfattende erfaring på området og har via sitt selskap, M. Bratfoss AS, deltatt i rehabilitering og restaurering av et tyvetalls kirker på Østlandet de senere år.

– Vi er takknemlige for tilliten, og for å kunne bidra til å sette ytterligere to flotte kirker tilbake i den bygningsmessige stand de fortjener. – Rehabiliteringen av Sylling og Nordberg kirke er samtidig to spennende prosjekter der vi får kombinert vår håndverksmessige bredde og opparbeidede spisskompetanse på krevende restaureringsarbeider, sier avdelingssjef Ole Christian Kirkestuen i Alliero AS.