Aker sykehus skal bli samhandlingsarena

Aker sykehus skal omstilles fra å være et lokalsykehus til å bli en samhandlingsarena som kommer hele Oslos befolkning til gode.

 

 

Det ble bestemt etter at Helse- og omsorgsdepartementet torsdag hadde et foretaksmøte med Helse Sør-Øst RHF

Tjenestene ved Aker kan for eksempel være tilbud til pasienter med rehabiliteringsbehov, kroniske lidelser, psykiske problemer og rusmiddelavhengighet, samt eldre med sammensatte lidelser og mennesker i livets sluttfase.

I tillegg skal Aker sykehus i likhet med de andre store sykehusene i Oslo beholde sitt navn under paraplyen Oslo Universitetssykehus HF som er helseforetakets navn.

– Det er viktig for meg å videreføre sykehusnavnene i Oslo. Dette har vi slått fast i dag. I tillegg legger vi til rette for at Aker blir en spennende samhandlingsarena i hele Oslo, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

– Vi er glade for at det nå slås endelig fast at Aker sykehus skal være et sykehus for framtiden og et sykehus for hele Oslo. Dette har Oslo Arbeiderparti kjempet for i over ett år og vedtaket innebærer at Aker sykehus fortsatt skal spille en viktig rolle i helsetilbudet til Oslos innbyggere, sier leder i Oslo Arbeiderparti Jan Bøhler.

En forpliktende plan og konkretisering av de framtidige tjenestene ved Aker sykehus skal ferdigstilles innen 20. januar 2011.