Kjose bruer vant Veidekkes Betongpris

Ved en mentometer-avstemning på Veidekkes Betongdag på Gardermoen torsdag vant Kjose bruer Veidekkes Betongpris med 61 prosent av stemmene.

Statens Hus i Stavanger som også var med i finalen, fikk 14 prosent, mens Fælledsparken i København fikk 25 prosent.

Betongprisen 2010, som blir tildelt under Veidekkes egen Betongdag, er konsernets interne fagpris innen betongteknologi.

Sju prosjekter var denne gangen kandidater til å få Veidekkes betongpris. Det var Fælledsparken i København, Kjose bruer ved E18 Sky - Langangen, Kai Horsøy på Askøy, Kykkelsrud kraftverk i Askim, Solbergtårnet rasteplass i Skjeberg, Statens Hus i Stavanger, og Ulvsundasjøen bro i Stockholm.

Statens Hus, Fælledsparken og Kjose kom til finalen og vinneren ble stemt frem ved hjelp av mentometerknapper blant de 166 deltakeren ved Veidekkes Betongdag.

– Vi bruker mentometerknapper fordi vi ønsker å involvere de ansatte i Veidekkes betongmiljø. Det er i god Veidekke-stil, sier prisutdeler Kai Krüger Henriksen konserndirektør kommunikasjon i Veidekke.

Målet med prisen er ifølge Veidekke å bidra til bevisstgjøring om og videreutvikling av betong som fagområde. I tilegg ønsker de å utvikle et fagmiljø på tvers av geografiske eller organisatoriske skillelinjer, samt å styrke konkurranseevnen til Veidekke

Kriterier for juryens vurderinger er i prioritert rekkefølge produksjonsmessig aspekt, materialteknisk aspekt, nytenkning, arkitektonisk uttrykk og miljømessig aspekt.