Nye spadetak på Fornebulandet

Mer enn 60 prosent solgte boliger fører til byggestart av de to prosjektene "Bølgen" i Rolfsbukta og Koksabukta med til sammen 117 boliger.

Fornebu Utvikling ASA (FBU), ansvarlig utbygger av Fornebulandet, setter nå i gang utbyggingen av to nye boligområder på til sammen 117 boliger. Byggeprosjektet Koksabukta, utføres av Skanska Norge AS og prosjektet i Rolfsbukta utføres av AF Gruppen.

- Salget av boliger på Fornebulandet fortsetter å være bra og vi er svært fornøyde med at vi nå kommer i gang med flere byggetrinn, forteller Morten Grongstad, konsernsjef i FBU. Vi ønsker å utnytte tillatelsen til å bygge 6.300 boliger fullt ut i løpet av de neste 10-12 årene, og skal opp i 400 solgte og leverte boliger i året. Denne utviklingen viser at vi nå er godt i gang.

Leiligheter i flere prisklasser

Koksabukta omfatter to byggetrinn på til sammen 160 blokkleiligheter med underliggende parkeringskjeller. Første byggetrinn settes nå i gang og omfatter 79 boliger. Leilighetene varierer i størrelse fra 40-160 m2. Arkitekt for prosjektet er LINK signatur AS. Byggestart er januar 2011.

- Dette prosjektet er viktig for oss, og vi er glad for at vi igjen har igangsatt er prosjekt på Fornebulandet. Vi ser frem til et spennende og fruktbart samarbeid i tiden fremover, sier distriktssjef i Skanska Norge, Haakon Løberg.

Bølgen i Rolfsbukta består av 38 boenheter og er tegnet av Arcasa arkitekter AS. Leilighetene i dette prosjektet består av 3- og 4-roms leiligheter. Området vil bli opparbeidet med kanaler, grøntanlegg, brygge og småbåthavn.

Utviklingen av Fornebulandet er det største utbyggingsprosjektet i Norge i dag og det planlegges totalt 6300 boenheter fordelt på leiligheter, rekkehus og eneboliger. FBU, som i dag er eid av blant annet ORKLA, og OBOS, har solgt boliger for mer enn 800 millioner hittil i år.