- Veidekke skal bli større

- Veidekke skal bli større, sa Terje R. Venold da han torsdag åpnet entreprenørens egen Betongdag på Thon Hotel Oslo Airport.

Fantastisk billedshow

Veidekkes Betongdag åpnet med et fantastisk billedshow m/musikk. Det ble kjørt flere slike show ved flere av presentasjonene gjennom dagen.

Lise Bathen, V-Teknikk hadde det første faglige innlegget. Hun snakket om Hardangerbrua som blir Norges høyeste betongbyggverk på fastlandet.

Posjektingeniør Knut Lauålien tok for seg E18 Sky Landgangen som er et arbeidsfellesskap mellom Veidekke og Hæhre. Der er det brobygging på rekordtid.

Arbeidssjef Anlägging Öst Hans Perbjørns snakket om bro over Ulvsundasjön.

Miljøsjef Liv-Margrete Bjerge i Norcems Markdedsavdeling innledet om erfaringene om bruk av lavkarbonsement (Åstadryggen, Meteorologisk Institutt og Sience Center).

Distriktsleder Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg snakket om energieffektive bygg.

Odd Sevland tok opp det sentrale spørsmålet – Må det en ulykke til?

Martin Dietrichson i KIMA arkitekter as snakket om Sverre Fehn og hans siste prosjekter (Bremuseet, Gyldendalhuset, Arkitekturmuseet oig kapellet i Ny hellesund).

Flere av disse sakene vil vi komme med reportasje fra i Byggeindustrien.

 

166 personer deltar på det som er Veidekkes 16. Betongdag. De aller fleste kommer fra Veidekkes egen organisasjon i inn- og utland, men i tillegg er det også en rekke eksterne gjester. I åpningsinnlegget sa Terje R. Venold at målsettingen er klar - Veidekke skal bli større.

De største kundene er med. Det samme gjelder de største leverandørene. På Betongdagen deltar også ni ingeniørstudenter. Det er Spesialprosjekt som står bak arrangementet, mens V-Teknikk står for gjennomføringen. Jarle Røe som er distriktsleder for Betong og Bane, leder konferansen.

Terje R. Venold startet med å takke alle sine medarbeidere for det gode resultatet Veidekke har – og på måten selskapet har kommet seg gjennom finanskrisen på. Nå viser tallene at virksomheten er i vekst – og det gledelige er at dette skjer i hele markedsområdet til Veidekke – også Danmark og Sverige. Ordrereserven ligger nå på ca 12 milliarder kroner. I finansverden blir Veidekke betraktet som ett av de beste entreprenørselskap i hele Europa.

Venold sa at det er viktig at man ikke nå binder opp alt for store deler av kapasiteteten på ”dårlige” prosjekter. For nå kommer nemlig markedet. Byggenæringen er i sterk vekst – og dette vil fortsette i år fremover. 

- I 2015 skal Veidekke være et fullverdig Skandinavisk selskap. I dag er 70 prosent av virksomheten i Norge, men vi har store mål for hele det skandinaviske markedet.  Totalt eier  3 300 medarbeidere i Veidekke aksjer i eget selskap. Dette utgjør 20 prosent av aksjene som representerer en børsverdi på 1,3 milliarder kroner, opplyser Venold.

- De ansatte er den viktigste ressursen i Veidekke.  I snitt står alle funksjonærer  21 år i selskapet. Mange av fagarbeiderne står omtrent like lenge i jobb. Målsettingen er at vi en dag skal bryte ned skillet mellom funksjonærer og fagarbeidere. Alle er medarbeidere, uttalte Venold.

Det er 50 selvstendige virksomheter i Veidekke. I forbindelse med målprosessen Veidekke 2015 presenterte Venold det nye flagget som til forveksling er lik det amerikanske flagget.

Ellers brukte Venold en stor del av innlegget sitt til å snakke om HMS. Det er fortsatt alt for mange skader. Målsettingen må være at Veidekke skal bli et skadefritt selskap, var hans budskap.

Venold har alltid vært opptatt av verdigrunnlaget i bedriften. Han har også vært opptatt av at lederne må gå foran. Han gjentok også dette med involvering fra alle ansatte. Han understreket også hvor viktig entusiasmen er.

- Vi må være stolt av den jobben som skal gjøres. Vi må tenke nye dristige tanker, sa han.

Veidekke er en prosjektorganisasjon. Det er gjennom de mange teamene at man kan skape utvikling og resultat. Lederadferd og velfungerende team er avgjørende.

Veidekke har kommet seg gjennom nedgangsperioden bedre enn de fleste.

Nå skal konsernet kapitalisere. Veidekke skal være det mest lønnsomme og det mest løsningsorienterte entreprenørselskapet i Norden – og vi skal ha de beste folkene, fremhold konsernsjefen.

Det er nå nytegning av aksjer for de ansatte. Nå går kursen opp. Aksjene koster mer enn for et par år siden. Men uansett er det viktig å sikre seg aksjer i eget selskap, sa Venold.  Salget går frem til 19. november.

Veidekke er det selskapet som har hatt den beste utviklingen gjennom de siste 25 årene. Dette gjelder blant de 30 største selskapene som i denne perioden har vært notert på Oslo børs i denne perioden. Dette skal vi alle være stolt av, sa Venold.

Vi kommer med mer stoff fra Betongdagen.