Frp vil bygge gasskraftverk uten rensing

Frp vil bygge gasskraftverk som ikke skal bli pålagt CO2-rensing fra første dag. Torsdag legger partiet fram forslag om endring av konsesjonsregelverket.

Frps stortingsrepresentant Oskar Grimstad begrunner forslaget med de til dels skyhøye kraftprisene i fjor vinter, den stadig varierende kraftbalansen og nye, store industriutbygginger uten tilsvarende økning i kraftutbyggingen.

– Dette tilsier at regjeringen må snu og tillate bygging av gasskraftverk uten krav til rensing fra dag én. Frp vil at det skal renses når teknologien er tilgjengelig og kommersielt forsvarlig å bruke, sier Grimstad.

Han legger fram det såkalte representantforslaget i Stortinget sammen med partikollegene Ketil Solvik-Olsen og Henning Skumsvoll.

Grimstad beskylder regjeringen for dobbeltmoral «av verste slag» når den sender representanter til Tyskland for å delta i åpningen av gasskraftverk der, vel å merke uten rensekrav, for så å nekte tillatelse til å bygge tilsvarende i Norge.

– Det er verdt å merke seg at stadig flere representanter fra både Sp og Ap nå tar til orde for bygging av gasskraftverk uten rensekrav, mens partiene sentralt stritter imot, sier forslagsstillerne.