Vegvesenet vil ha rekkverk i vest

Vegvesenet vil satse på rekkverk og utbedring av terrenget i veikanten i kampen mot utforkjøring på vestlandsveier.

 

– Utbedring og etablering av rekkverk er et effektivt, rimelig og enkelt tiltak å sette i verk, mener Hans Olav Hellesøe, som leder Ulykkesanalysegruppen (UAG) i Statens vegvesen i Region Vest.

Gruppen har nettopp kommet med sin årsrapport for 2009, hvor alle dødsulykker i regionen i fjor er gjennomgått. Selv om det var færre dødsfall i vestlandstrafikken enn på 18 år, er tallet på utforkjøringer stabilt.

I fjor var det 14 utforkjøringer med dødsfall. I 13 av disse er det foreslått tiltak i ettertid, og 11 av tiltakene gjelder rekkverk eller sideterreng. De siste fem årene har det vært 74 utforkjøringer

– Vi må se helhetlig på trafikkbildet. Det betyr blant annet at prioriteringer gjøres før man legger ny asfalt, sier Hellesøe. Han forklarer at tilrettelegging av terrenget kan være å fylle på jord eller annen masse som bremser kjøretøyer på avveie før de treffer fjellveggen.

– Vår erfaring er at man ikke alltid kan hindre at sjåførene havner utenfor veien, men vi kan redusere konsekvensen. (©NTB)