Vi har store forventninger

Rune Bjerke, konsernsjef i DnB NOR, kan nesten ikke vente på å få flyttet inn i nybygget i Operakvartalet i Bjørvika. Onsdag var det klart for grunnsteinsnedleggelse.

– Vi har store forventninger til bygget. Vi kommer til å flytte våre medarbeidere fra 18 ulike lokasjoner, vi vil spare 70 prosent av energikostnadene, vi vil bruke 50 prosent mindre areal og ikke minst får vi samlet alle våre foretningsområder på Oslos mest sentrale punkt, sa en tydelig fornøyd Rune Bjerke til Byggeindustrien i forbindelse med grunnsteinnedleggelsen Bjørvika.

– Vi ønsker oss moderne utformede arbeidsplasser med åpne landskap for alle og mange møteplasser i bygget som kan skape kontakter på kryss og tvers av forretningsområdegrensene. Det skal også være gode tilbud i form av kantine, auditorier og annet. Det skal rett og slett være et bygg som funker for alle, fortsatte Bjerke.

Det var styreleder i DnB NOR, Anne Carine Tanum, som fikk gleden av å legge ned grunnsteinskrinet som var fylt med ulike ting fra nåtiden både fra DnB NOR og fra utbyggingsselskapet Oslo S Utvikling (OSU).

DnB NORs nye hovedkontor i Bjørvika vil bestå av til sammen tre bygg som forbindes under bakkeplan. Bygningsmassen blir på cirka 100.000 kvadratmeter over bakken og det første bygget skal stå ferdig høsten 2012. DnB NOR kommer til å leie 85.000 kvadratmeter, mens resterende 15.000 kvadratmeter blir boliger, næring m.m.

OSU-sjef Paul Lødøen var selvsagt til stede under grunnsteinnedleggelsen. Han kunne fortelle til Byggeindustrien at de var godt i rute med byggingen av DnB NORs nye hovedkvarter.

– Det er først og fremst størrelsen som skiller dette prosjektet fra de andre byggene vi har bygget i Operakvartalet. Det er et stort og komplekst prosjekt som krever en veldig høy grad av planlegging og god logistikk, sa Lødøen.