Betongunderstell til Aker

Kiewit-Aker Contractors, et 50/50-joint venture mellom Peter Kiewit Sons og Aker Solutions, er tildelt en kontrakt for betongunderstellet til Hebron Project av ExxonMobil Canada Properties.

Kontrakten omfatter forprosjektering og forberedende arbeid for byggeplassen med en

opsjon etter ExxonMobils skjønn til senere å levere detaljerte ingeniørtjenester, anskaffelser og konstruksjon. Kontraktsverdien for Aker Solutions' andel og byggeplassforberedelser er 70 millioner dollar.

Hebron-feltet er et olje- og gassprosjekt i Atlanterhavet, om lag 350 kilometer fra kysten nær St. John's i Newfoundland og Labrador, Canada.

- Vi er veldig fornøyd med at ExxonMobil har valgt å samarbeide med Kiewit-Aker Contractors på dette strategisk viktige prosjektet. Dette bekrefter vår sterke posisjon innen arktiske teknologier generelt og betongunderstell spesielt. GBS er et av våre viktigste produkter med et globalt og fremvoksende marked, sier Per Harald Kongelf, konserndirektør i Aker Solutions.

Forprosjekteringen vil starte umiddelbart. Forberedelsesarbeidet på Bull Arm-anlegget i Canada vil bli utført når tillatelser er gitt. Aker Solutions' prosjektledelse vil være basert i St. John's, Newfoundland og Labrador, Canada.

Aker Solutions har en lang merittliste innen offshore betongstrukturer, med en serie av 15 bunnfaste og flytende betongstrukturer designet, bygget og installert på den norske kontinentalsokkelen mellom 1971 og 1993. Tre nylige offshore betongprosjekter av Aker Solutions er de to betongunderstellene til Sakhalin-plattformene, installert i 2005 øst for Sakhalin i Russland for

Sakhalin Energy, Adriatic LNG-terminalen installert i 2008 utenfor Venezia i Italia, og Arkutun-Dagi GBS for Sakhalin-1-prosjektet, som for tiden er under bygging i Nakhodka, Russland, for Exxon Neftegaz Limited.

Aker Solutions og Peter Kiewit Sons har lang erfaring med samarbeid. De viktigste felles prosjektreferansene er Hibernia GBS utenfor kysten av Newfoundland og Labrador, Canada, for Hibernia Management and Development Company Ltd. (HMDC) og det flytende produksjonsskipet (FPSO) til White Rose-prosjektet for Husky Energy. Kiewit-Aker Contractors-samarbeidet ble etablert som et joint venture i 2010 med 50/50 prosent eierskap.