Fantasifulle lisenssøknader

Byggeindustrien får nå inn en rekke fantasifulle og godt begrunnede søknader fra folk i byggenæringen som kunne tenke seg en lisens til Birkebeinerrennet i mars. Her er en av de bedre.

Søkeren var opptatt med å holde et startkurs i prosjektering av passivhus den dagen lisensene ble lagt ut og hadde derfor ikke mulighet til å skaffe seg lisens i løpet av de 18 minuttene det tok før rennlisensene var revet bort.

 Under følger søkerens begrunnelse for at nettopp han skal få en lisens av sponsorene Leca, Norcem og Byggeindustrien:

Rennet vil bli gjennomført etter følgende NS 3702 : Kriterier for deltakelse i massemønstringen for menn over 40- basert på passiv-prinsippet.

Følgende fire kriterier må oppfylles:

1. Deltaker må før rennet innta en passiv holdning til treningsarbeid, kun et minimum av døgnets tider skal benyttes utendørs iført bekledning med minimal isolasjonsverdi. 80 % av avgitt kroppsvarme skal tilføres i rom med ønsket temperatur over 20 °C ( gjerne i sofaposisjon foran sport på TV)

2. Deltaker skal ikke ha en aktiv rolle ifm valg av smørning og utstyr før rennet. En åpen og ukritisk ( passiv) dømmekraft skal utvises ifm vandring gjennom salgsboder i RENA før rennet. Hvis dette medfører nødvendige innkjøp som i sum overstiger beløpet som samlet brukes på ektefelle/samboer ifm bursdag, bryllupsdag og julaften - skal kun produkter som GARANTERER bedre slutt-tid prioriteres.

3. I selve rennet skal passive krefter utnyttes. Coandaeffekten skal i alle deler av rennet optimaliseres, lim deg så tett inntil en alt for rask rygg som mulig. I siste del av rennet hvor avstandsbedømmelsen kan være svekket, sørg for at det er kroppskontakt med løperen foran.

4. Hvis det mot formodning går bra ( pga at pkt 1 – 3 er fulgt), skal det under ingen omstendigheter skrytes av egen deltakelse og prestasjon. Du bare er med ”for morro skyld” – nærmest en passiv deltager.

Hvis jeg blir en heldig ”vinner” kan jeg IKKE garantere at alle punkt i NS3702 vil bli fulgt, men føler på kroppen at jeg ligger godt an i forhold til pkt. 1.