Sika styrker staben

Sika Norge AS ansetter flere medarbeidere for å styrke kundekontakten på landsbasis.

- Vi har kanskje verdens beste produkter, og medarbeidere med meget høy teknisk kompetanse. Nå er det på tide å styrke arbeidet med oppfølging av eksisterende og nye kunder. Etter en tøff restrukturering av selskapet, som tok litt lengre tid enn planlagt grunnet finanskrisen, er vi tilbake på et stabilt EBIT nivå godt over 10 prosent, sier administrerende direktør Jan Tore Andersen. 

- Vi har vekst i alle business områder og tar nå forsiktig sats for å erobre nye markedsandeler. Det er kun mulig dersom vi oppfyller vår visjon om å skape veldig tilfredse kunder. Så godt som alle våre nyansettelser vil derfor komme innen salg og support. Vi bygger dessuten i disse dager en helt ny prosjektavdeling for å optimalisere hele verdikjeden i våre prosjekter, fra ordre via produksjon og logistikk, til levering, avslutter Andersen. 

Jim Fredriksen (43) er ansatt som marketingsjef fra 1. oktober. Han kommer fra Hellanor AS og har tidligere i mange år drevet eget firma innen grafisk design, i perioder i samarbeid med Dinamo-systemet. Jim er typografutdannet.

– Å bli marketingsjef i Sika Norge er et naturlig neste skritt, sier Jim.

– Nå får jeg nye utfordringer i en solid bedrift jeg har hatt oppdrag for tidligere.

Ola Dalbakken(38) er ansatt som ny Business Unit Manager Contractors. Han er spesialist innen industrigulv og gulvprodukter. Han kommer fra gulvavdelingen i Hesselberg Gulv hvor han var ansatt i 11 ½ år. Han har også lang erfaring fra utførende arbeid innen rehabmarkedet, spesielt malingssystemer og betongrehabilitering. Han skal arbeide på landsbasis.

- Min bakgrunn gjorde det naturlig for meg å fatte interesse for Sika, som er en komplett leverandør av bygningskjemikalier, forteller Dalbakken. Jeg har jobbet med gulv tidligere, blant annet som prosjektleder, og har lang erfaring med å identifisere nye prosjekter samt utvide og vedlikeholde entreprenørnettverk. Det finnes mange spesialentreprenører (contractors) på markedet, og Sika kan levere alt teknisk-kjemisk primært til næringsbygg. Vi representerer verdens desidert største på dette området, og ikke minst finnes det veldig god dokumentasjon på alle våre produkter. Vi har også en del spesialprodukter, kall det gjerne problemløsere, som vi er alene om. Min oppgave blir blant annet å informere om sjeldne produkter som mange ikke vet om, sier Ola Dalbakken, som innrømmer at han enda har mye å sette seg inn i.

Torill Tofte er ansatt som kundekontakt på hovedkontoret på Skytta utenfor Oslo. Hun har faktisk vært ansatt i bedriften i to år for en del år siden, og da hun ble spurt om å begynne på nytt var hun ikke i tvil.

- Jeg skal være Sikas stemme utad, smiler hun, og forteller at hun jobber best under press. Det kan være en fordel for det er et hektisk miljø på Sika.

– Jeg blir faktisk bare enda mer blid hvis en kunde er sur, fortsetter Tofte, - for det er jo kunden vi er til for.

Torill Tofte blir en av tre kundebehandlere på hovedkontoret. I tillegg skal hun være bindeleddet mellom selgerne og medarbeidere internt og eksternt.

Roger Fjellheim (41) ble ansatt i februar, kommer fra Würth og skal representere Sika Norge i Bergen og Hordaland. Han sier at han er veldig opptatt av god oppfølging av kunder, og at erfaring fra tilsvarende bransje har kommet godt med.

Dag Ove Pedersen er fra 1. august ansatt som salgsingeniør i industriavdelingen, med spesialansvar for maritim sektor. Han har tidligere arbeidet i selskapet både i internt og eksternt salg. Han ser frem til store utfordringer med masse muligheter, og har allerede opparbeidet betydelige kunder for Sika.

Atle Balchen Gjertsen blir ny salgssjef i betongavdelingen fra 2. februar 2011. Atle er godt kjent i betongbransjen med mangeårig arbeidserfaring fra faget. Han kommer fra stillingen som KS-leder og Fagansvarlig i Kontrollrådet. Atle er sivilingeniør betongteknologi fra NTH og har nylig avsluttet mastergrad innen strategisk ledelse.

I tillegg begynner en salgsrepresentant for distriktet Sør- og Nord-Trøndelag samt deler av Møre i begynnelsen av januar neste år. Av hensyn til markedet blir ikke navnet på vedkommende kunngjort før nærmere ansettelsen.