Sykehjemsproblemet kan løses

Mange kommuner er nå klare til å sette i gang bygging av sykehjem, men regelverket fra den rødgrønne regjeringen gjør at planene må legges på is. Kommunen har ikke nok penger selv, men i samarbeid med private utbyggere kan det bygges hundrevis a v sykehjemsplasser i løpet av de neste månedene. Men de rødgrønne er allergisk mot at kommuner samarbeider med private – og det gjør at man nektes ekstra bevilgninger fra Husbanken til slike prosjekter.

 

I sin iver etter å bygge nok barnehagesplasser var det ingen restriksjoner. Ja, selv SV omfavnet private utbyggere da. Men det å bygge nok sykehjemsplasser slik at alle gamle og uføre som nå står i kø og som sårt trenger sykehjemsplass, det nekter de rødgrønne på grunn av et stivbeint regelverk. Noen politikere på venstresiden er som de mest reaksjonære museumsvoktere.

Byggenæringen har i alle fall kapasitet til å gå på hvilket som helst prosjekt som opplagt vil glede alle mennesker som nå står i kø. Det er sagt at de aktuelle departement skal se på saken raskt. Men hva raskt betyr vet jo ingen.

Det vi nå ser er en skam for det norske politiske system. Det loves gull og grønne skoger, men lovnadene følges ikke opp. Vi må ikke glemme hvem som har bygget dette landet.