Starter bompengeinnkreving på Voss og Kvam

Onsdag 8. desember starter innkreving i automatiske bomstasjoner for Vossapakko og Kvammapakken.

Prisene for passering i bomstasjonene blir 40 kroner for liten bil og 80 kroner for stor bil.

Alle husstander i Vaksdal, Kvam, Voss, Granvin, Ulvik, Ullensvang og Eidfjord vil få brosjyrer i posten om oppsart innkreving, takster, betaling og hvordan de kan tegne avtaler for AutoPASS.

Du kan skaffe deg AutoPASS-avtale og få brikke frå 15. november.

Skaffer du deg AutoPASS-avtale med Kvam Bompengeselskap AS og/eller Voss og Omland Bompengeselskap AS, kan du få opptil 50 prosent rabatt per passering ved å betale inn forskudd på inntil 3600 kroner for liten og 7200 kroner for stor bil.

Kvammapakken omfatter ni delprosjekt/tiltak på fv. 7 og fv. 49 i Kvam herad. Hovdstrekninger er Vikøy-Norheimsund-Laupsa samt trafikksikringstiltak på Kvamskogen. Lingaparsellen i Strandebarm og delstrekninger på fv. 7 retning Ålvik og Granvin inngår også i pakken. Flere av prosjektene omfatter både utbedring av eksisterende veg og bygging av gang-/sykkelveg og fortau. Tunnelen som avlaster den smale vegen rundt Børveneset er først ute, og under bygging.

Vossapakko omfatter tre vegprosjekt på E16 og rv. 13 i Voss kommune og Granvin herad. På rv. 13. kjem utbedret trasé på strekningen Palmafossen-Mønshaug og Tunsberg-tunnelen som skal avlaste gamlevegen i Skjervet. Disse er under bygging. Elles vil ny tunnel bak Vossevangen avlaste sentrum. Det er i tillegg lagt inn midler til bygging av nytt kryss på Stanghelle i Vaksdal kommune. Samlet vil Vossapakko bidra til økte fremkommelighet, bedre miljø og trafikksikring.