Fem vil til Hjartåberga

Fem entreprenører leverte tilbud på første byggetrinn av rassikring av fylkesveg 651, Hjartåberga.

Den første delen av arbeidet gjelder sprenging og masseflytting mellom Løvikneset og Årset.

Statens vegvesen kan opplyse om at tilbudene varierte fra 48,7 millioner til 69,2 millioner kroner. De fem entreprenørene som leverte tilbud er

• Erling Rolstad A/S, K. A.

• Aurstad A/S,

• P/F Articon,

• AF Gruppen Norge A/S og

• Mesta Entreprenør A/S.

Hovedarbeiderne i denne delen av rassikringa av fv.651 Hjartåberga, gjelder sprenging og masseflytting for utbedring og ombygging av eksisterende fylkesveg fra Løvikneset til Årset. Entreprenøren, som får oppdraget, skal forestå utsprenging og sikring av begge forskjæringene til den 3 480 meter lange Hjartåbergatunnelen og nye forskjøringer til den 230 meter lange Årsettunnelen som også skal rehabiliteres.

Det skal i tillegg bygges om lag 900 meter omkjøringsveg på utsiden av Årsetunnelen. Skogrydding, fjellavdekning, masseflytting av jordmasser, anleggsveger, fjellsikring og montering av gjerder inngår i kontrakten som skal underskrives. På en delstrekning på omlag 500 meter skal ny veg opparbeides med vegfundament og asfaltert bærelag.

Cirka 283000 kubikkmester masse skal sprenges og flyttes.

Byggeleder Rolf Stormo sier seg godt fornøyd med oppslutningen og størrelsen på tilbudene. Han sier at så snart kontrollregningen er gjennomført vil valgt entreprenør får beskjed. Det tas sikte på en rask byggestart.