Fornøyd med utviklingen i Entra

I tredje kvartal 2010 hadde Entra Eiendom samlede driftsinntekter på 364 millioner kroner som er 12 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Leieinntektene økte imidlertid med 16 millioner kroner til 354 millioner kroner. Resultatet før skatt på 280 millioner kroner er ti millioner kroner høyere enn i tredje kvartal i fjor.

Forvaltningsresultatet, som beregnes før verdiendringer, skatt og minoritetsendringer, var på 136 millioner, en bedring på åtte millioner kroner sammenlignet med tredje kvartal i 2009. Økningen skyldes i første rekke ferdigstillelse av utviklingsprosjekter.

Egenkapitalandelen var på 31 prosent ved utgangen av september.

Pilot for miljø og energi
- Entras resultater viser positiv utvikling så langt i år. Det er økning i både leieinntekter, forvaltningsresultat, resultat før skatt og egenkapitalandel. Vi opplever også at satsingen på miljøforbedringer blir stadig viktigere i vår bransje, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra.

Entra har definert Malmskriverveien 4 i Sandvika som et pilotprosjekt innenfor miljø- og energitiltak. I tredje kvartal startet rehabilitering og nybygg. Asker og Bærum Tingrett og konsulentselskapet Scandpower er leietakere i bygget som totalt blir på vel 5.600 kvadratmeter.

Godt posisjonert
Ved utgangen av tredje kvartal hadde Entra en gjennomsnittlig utleiegrad på 95,5 prosent. Vektet gjenværende leietid for selskapets leiekontrakter er 9,9 år.

- Med god fremdrift i prosjektene våre, en diversifisert portefølje av attraktive kontorlokaler og langsiktige kontrakter til solide leietakere, ligger Entra godt an til fortsatt lønnsom vekst, sier Johansen.