Mesta-sjef fornøyd

Mesta har et overskudd i 3. kvartal på 45 millioner kroner før skatt. Samtidig er omsetningen 29 prosent lavere sammenlignet med samme periode i fjor.

Som i 2009 gikk Mesta med overskudd i 3. kvartal. I fjor var resultatet før skatt 27 millioner kroner bedre, men det var påvirket av sluttoppgjør i tvistesaker som ga positiv effekt, slik at den underliggende driften er bedre i årets kvartal. Lavere kostnader og bedre marginer er hovedårsaker til forbedringene. Omsetningen i kvartalet er ned fra 1 445 millioner kroner i 2009 til 1 020 millioner kroner i år.

Ordresituasjonen er meget god for konsernet som helhet og ordrereserven pr 30.09 er opp fra 5,7 milliarder kroner i 2009 til 6,2 milliarder kroner i år. Situasjonen er spesielt god for Mesta Drift, mens Mesta Entreprenør har behov for å øke sin ordrereserve. Likviditeten og soliditeten er fortsatt god. Egenkapitalandelen var pr 30.09 på 50,8 prosent.

- Jeg godt fornøyd med at vi går med tilfredsstillende overskudd i tredje kvartal. Det som gleder meg spesielt er at den underliggende driften går bedre, til tross for reduksjonen i omsetning. Det forteller meg at vi er flinke til å tilpasse kostnadene til aktivitetsnivået, sier konsernsjef Harald Rafdal.

- En annen ting som gleder meg i dette kvartalet er utviklingen innen HMS. Både skadetallene og sykefraværet går i riktig retning. Sykefraværet er ned fra 8,3 til 6,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Når det gjelder H1-verdien i kvartalet, er den ned fra 9,0 til 3,6. Dette er meget positive tall og det er viktig at vi opprettholder fokuset på HMS, slik at den positive utviklingen fortsetter, sier Rafdal.

Les kvartalsrapporten her