La BE overta!

Byggenæringen har liten eller ingen tillit til Olje- og Energidepartementet og til NVE når det gjelder energiøkonomiseringspørsmål. Det at OED nå sender ut Bygningsenergidirektivet på høring UTEN å sende dette til byggenæringens organisasjoner, vitner om en arroganse vi burde vært foruten. NVEs behandling av energimerkeordningen for boliger er også et skrekkeksempel på dårlig saksbehandling. La Statens Bygningstekniske etat (BE) overta disse sakene. Der er det i alle fall fagfolk som vet hva det dreier seg om.

 

Kommunal- og Regionaldepartementet arbeider nå med en stortingsmelding om Bygningspolitikk. Når byggenæringens organisasjoner skal komme med innspill til denne stortingsmeldingen, MÅ det være et krav at OED og NVE fratas de sakene som gjelder energi mot boliger og bygg. Vi hadde et visst håp til OED så lenge Åslaug Haga var statsråd. Hun var oppriktig interessert i byggenæringen. Nåværende statsråd vet knapt at det finnes en byggenæring. Men dessverre er dette regelen i både OED og i NVE.

Byggenæringen er en av landets største og viktigste næringer. Men byggenæringen er kanskje den næringen som blir mest stemoderlig behandlet i regjeringsapparatet. Dette må det selvsagt bli slutt på.

BNL må nå snarest ta en alvorsprat med statsministeren slik at han kan påse at hans statsråder gjør jobben sin.

Vi forstår utmerket den frustrasjon som kommer til uttrykk i det direktør Audun Lågøyr i BNL i dag uttalte til bygg.no. OEDs arbeidsmåte er uhørt!

PS

Det hører med til saken at heller ikke BE står på OEDs høringsliste. Utrolig, men sant!