OED helt på bærtur

Bygningsenergidirektivet ble i går sendt på høring fra Olje- og Energidepartementet. Ingen av byggenæringens organisasjoner er satt opp på høringslista! - Uhørt, sier Audun Lågøyr i BNL.

- Dette er direkte pinlig fra departementets side – de må ha sendt ut lista i søvne, sier Lågøyr som er direktør for kommunikasjon og næringspolitikk Byggenæringens Landsforening (BNL).

Institutt for sjørett står på høringslista, men ikke BNL – Norsk Teknologi – RIF – Arkitektbedriftene eller NAL eller andre.

- Vi skal selvsagt gi lyd fra oss, men nå må departementet skjerpe egne rutiner. Det gir et utrolig sløvt inntrykk og gjør at høringslistene i realiteten blir av null verdi, sier han.

- Det skumle er jo også at det kan går tid før berørte bransjer og næringer blir varslet nå ikke departementet selv tar med de mest berørte, sier Lågøyr.

- Høringsbrevet er foreløpig sendt til kontaktutvalget for energi og berørte departementer. Olje- og energidepartementet ønsker synspunkter fra alle berørte parter. I forståelse med Kommunal- og regionaldepartementet, vil Olje- og energidepartementet sende ut høringsbrev direkte til høringsinstanser som normalt blir hørt i saker knyttet til teknisk forskrift. Høringen ligger i tillegg på OEDs nettsider, og andre har også mulighet til å avgi høringsuttalelse, heter det i en uttalelse fra kommunikasjonsenheten i Olje- og energidepartementet.

Byggeindustrien har i mange tilfeller fått sterke kommentarer fra byggenæringens utøvere både når det gjelder Olje- og Energidepartementet og NVE. I de kretser synes byggenæringen å være luft, hevdes det. Kravet fra byggenæringen om utskifting av politisk ledelse i OED vil nå forsterke seg.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/oed/dok/hoeringer/hoeringsdok/2010/Horing-revidert-Europaparlaments--og-radsdirektiv-201031EU-om-energieffektivitet-i-bygninger-bygningsenergidirektivet/horingsinstanser.html?id=622347