Takene blåste av i Nordland og Troms

Flere tak blåste av da stormen herjet som verst i Nordland og Troms mandag og natt til tirsdag. Men det ble ikke meldt om personskader.

Mange veier ble midlertidig stengt, og det samme ble flyplassen i Tromsø. På øya Senja og flere andre steder forsvant strømmen helt eller delvis da uværet sto på som verst, men utover natten roet det hele seg.

Politiloggene fra Midtre Hålogaland og Troms politidistrikter handlet stort sett om takplater som føyk gjennom lufta og trær som hadde veltet over veien. Det kom ikke meldinger om personskader.

Flyplass stengt
Flyplassen i Tromsø hadde ikke flyforhold mandag kveld. Fra 19-tiden var det nærmest umulig å lande. Ifølge Nordlys.no snudde enkelte fly og landet på Bardufoss. Tirsdag morgen gikk flyavgangene imidlertid som normalt igjen.

Uværet førte også til at flere ferjer måtte innstille driften mandag kveld.

Flere hundre personer ble rammet av store problemer med mobil- og telefonnettet i forbindelse med problemer med en mast på Andøya.

Hadselbrua var stengt i lange perioder, og på Andøya var flere veier stengt på grunn av løse takplater og gjenstander i veibanen. Det ble meldt om vindhastigheter langt over orkan styrke (64 knop), helt oppe i 109 knop, melder NRK.

Ved 19-tiden hadde Midtre Hålogaland politidistrikt i Harstad fått inn en stor mengde meldinger om tak som helt eller delvis hadde blåst av på hus i Andenes og Bleik. Mannskaper fra politiet og Sivilforsvaret sikret tak og samlet opp løse takplater som fløy omkring. Noen beboere på Andenes ble midlertidig evakuert.

Båter søkte til land
Mellom klokka 14 og 20 mottok Troms politidistrikt 15 henvendelser i forbindelse med den sterke vinden som herjet på utsatte steder. I løpet av kvelden og natten strømmet det stadig inn flere meldinger om det samme, men uten at det var snakk om alvorlige uhell eller personskader.

Hovedredningssentralen Nord-Norge hadde imidlertid en rolig kveld og natt og hadde ikke fått noen meldinger om alvorlige ulykker tirsdag morgen.

– De fleste fartøyene hadde søkt inn til land før uværet kom og dermed unngått problemene uværet kunne ført med seg, sier vakthavende ved sentralen til NTB.