Oppgang i utleiepriser

Utleiemegleren melder om ny oppgang i utleieprisene i hovedstaden og sterkt årsvekst i de store byene.

Oslo:

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for oktober viser at det nå i snitt koster 7 311 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 3,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,4 prosent.

I snitt koster det 10 020 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 11,1 prosent. Igjen ser vi at snitt utleiepris har krysset den magiske 10 000 kroners-grensen.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 957 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 12,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 11,8 prosent.

- Utleieprisene har igjen vist stigning. Dette året kommer til å bli kjennetegnet av en sterk økning i utleieprisene. Det er fortsatt stor etterspørsel etter utleieboliger, samtidig som det er færre utleieleiligheter, sier daglig leder Geir Skogheim hos Utleiemegleren Frogner.

Trondheim:

I snitt koster det 8 900 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim. Det er en oppgang på 2,9 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med et år tilbake er det en oppgang på 11,9 prosent.

Romerike:

I snitt koster det nå 10 352 kroner i leie en 3-roms leilighet på Romerike. Dette er en oppgang på 0,4 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme periode i fjor, er det en oppgang på 5,0 prosent.

Bærum:

I Bærum er utleieprisene stabile.

Bergen:

Utleieprisene i Bergen er svakt stigende.

Stavanger:

I snitt koster det nå 12 555 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger. Dette er en oppgang på 2,9 prosent sammenlignet med en måned tilbake. Sammenlignet med samme periode i fjor, er det en oppgang på 12,2 prosent.