Ett av to skattekontorer kan bli lagt ned i Midt-Norge

Tre av fire kommuner i Midt-Norge kan bli helt uten skattekontor. Skattedirektøren har nemlig fått myndighet til å legge ned skattekontorer med under fem ansatte.

 

På landsbasis kan 130 av i alt 259 skattekontorene bli nedlagt i løpet av 2011 og 2012 ifølge Skattedirektoratets egen oversikt, skriver Adresseavisen.

Om lag 170 medarbeidere vil bli direkte berørt hvis 24 av de 46 skattekontorene i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag legges ned.

– Skattedirektøren har fått en blankofullmakt. Dette er et helt nytt mandat, påpeker Elisabeth Skotvold, fungerende regiontillitsvalgt i NTL Skatt.

Hun er bekymret over konsekvensene for den enkelte skattebetaler som må se langt etter muligheten til et personlig møte og istedenfor forholde seg til skatteetaten skriftlig eller via telefon og internett.

– For mange er dette svært tungvint. Særlig de eldre kan ha problemer med å formulere seg skriftlig. De har vegring mot å bruke telefon. Bare et fåtall behersker internett, sier Elisabeth Skotvold.