Eidos og Gjelsten vil fylle ut Gilhusbukta

Den største grunneieren på Lierstranda, Eidos Eiendomsutvikling, inngår samarbeid med Gjelsten Holding om utfylling og utvikling av den ca. 200 dekar store Gilhusbukta i Drammensfjorden.

I dag ble formannskapet i Lier orientert om at de to selskapene vil samordne sine interesser i ett felles selskap, Gilhusbukta Sjøgrunn AS. Utfyllingen av området lengst øst på Lierstranda starter så snart forhandlingene er gjennomført og nødvendige offentlige tillatelser foreligger. Beregninger viser at ca. 2 millioner kubikkmeter stein vil gå med til utfyllingen.

Avtalen mellom Eidos og Gjelsten er viktig for utviklingen av Lierstranda, uansett hvilken utnyttelse området vil få i fremtiden. Utfyllingen vil innebære at det vinnes nytt land. Den legger til rette for ny virksomhet og skaper muligheter for omgruppering av dagens aktiviteter.

– Vi er enige om å stifte et felleskontrollert selskap, og vi skal nå forhandle fram avtalen, uttaler styreleder Arnt Holberg i Eidos Eiendomsutvikling og Sten-Arthur Sælør i Gjelsten Holding. Partene ønsker å gå sammen i selskapet Gilhusbukta Sjøgrunn AS med en halvpart hver.

– Lierstranda-området er så komplekst, så spennende og så utfordrende at samarbeid er helt nødvendig, poengterer Holberg og Sælør. De to er meget tilfredse med at de toneangivende aktørene i området nå ønsker å samarbeide.

Styreleder Arnt Holberg legger ikke skjul på at Eidos vil legge erfaringer fra dette konkrete samarbeidet til grunn når selskapet etter hvert skal velge samarbeidspartnere for utviklingen av Lierstranda. Holberg understreker at avtalen er et ledd i å utvikle Eidos Eiendomsutvikling til en aktiv aktør i utviklingen av Lierstranda.

– Vi er den største grunneieren i området. Det er en rolle som forplikter, sier han.