Rydd opp i parkeringskaoset!

Det er ufattelig at man ikke for lengst har ryddet opp i alt kaoset rundt en del private parkeringsselskaper. Det utrolige er at også en del seriøse forretninger og borettslag har brukt parkeringscowboyene. Dette har ført til at mange forretninger har opplevd kundeflukt. En del selskaper har nemlig hatt såkalte 0-avtaler. Da slipper man å betale for at parkeringskontroll skal utføres. Parkeringsselskapene har skaffet alle sine inntekter ved å skrive ut bøter. Og det har de gjort i et enormt tempo. Mange har beskrevet denne virksomheten som ren mafia. Det er ikke lagt unna sannheten.

 

Mange steder står parkeringsvaktene gjerne i skjul for å vente på neste offer. Det kan være at man har glemt å legge i parkeringslapp godt synlig i ruten, eller at man kommer noen få minutter for sent. Da er parkeringsvakten der med sine ferdigutfylte bøter. Mange har prøvd å protestere, men det er ofte helt nytteløst.

Mange steder er det også særdeles dårlig skiltet når det gjelder parkering. Mange som har vært på besøk i et borettslag, har fått oppleve dette.

Selvsagt er det forståelig at man må ha et system med parkeringskontroll. Hadde man ikke hatt det ville det fort blitt kaotiske forhold. Men det går da an å bruke vettet.

De aller fleste har sikkert opplevd noen episoder med parkeringsvakter. De aller fleste av dem kan man snakke til, men for en del cowboyvakter er det som å snakke til veggen. Men så har de også da en bonusordning. Til flere bøter til høyere lønn. Noen synes også å nyte at de har taket på de stakkars parkeringssynderne.

Det at man nå får et felles regelverk for privat og offentlig parkering er et stort fremskritt. Det at man må ha konsesjon for å drive parkeringsselskap, er også en selvfølge. I tillegg må det være en ankemulighet som er reell – og hvor det også er mulig å få gjennomslag. Ellers må det selvsagt brukes skjønn – og bøtenes størrelse må justeres i forhold til graden av ulovligheter. Alle forstår at det må svi mer om man parkerer på en plass for handikappede, enn man kommer to minutter for sent i forhold til betalt parkering.