Bygger supermarked for grossister

- Vi er overbevist om at fremtidens handelsmønster på grossistnivå krever et sterkere fokus på konkurranseevnen i alle ledd. For å styrke den har vi besluttet å ta initiativ til å etablere et nytt supermarked for grossister og produsenter også utover vår egen næring.

- Det planlegger vi å etablere i Gardermoen Næringspark, sier administrerende direktør, Sveinung Bjerkem i A/L Økern Torvhall.

50 000 kvm logistikkbygg
I nærmere 50 år har A/L Økern Torvhall vært en sentral aktør innen blomster-, frukt- og grøntnæringen i Norge, og hatt tilhold på Økern Torg i Oslo. Torvhallen ser at dagens leietakere har behov for mer plass enn det som blir mulig å få til på Økern Torg innenfor den planlagte reguleringsplanen.

Gjennom en samarbeidsavtale med Ferd Eiendom AS og Bergmoen AS, har A/L Økern Torvhall sikret seg en opsjon på et område i Gardermoen Næringspark på hele 130 000 kvm. Tomten ligger rett ved COOPs planlagte distribusjonssentral.

Første byggetrinn omfatter utvikling og bygging av et moderne, og kostnadseffektivt logistikkbygg på 40-50 000 kvm, men med mulighet til totalt 80 000 kvm alt etter hvilke behov som melder seg i prosjektfasen. Første byggetrinn er så langt kostnadsberegnet til 550 millioner kroner, og går alt etter planen vil bygget tas i bruk i 2014 med 250-300 arbeidsplasser.

Etablerer aksjeselskap
Prosjektet er tenkt realisert gjennom et aksjeselskap, som etableres av A/L Økern Torvhall. Det forutsettes finansiert med tilfredsstillende grad av egenkapital, og med sikkerhet i langsiktige leiekontrakter.

- Samarbeidsavtalen gir Ferd Eiendom/Bergmoen rett til å tegne seg for 45 % av selskapet, mens A/L Økern Torvhall og leietakere vil eie 55 %, forteller Bjerkem.

Inviterer flere bransjer
- Foruten vår egen næring, vil vi invitere en rekke andre aktører innen matforsyningssegmentet til å være med på denne historiske muligheten til å delta i Norges nye kraftsenter for engrosomsetning av kjøtt, fisk, frukt, grønt og blomster her til lands. Vi vil også invitere leverandører til industrien, så som pakkerier og transport, sier Bjerkem.

- Foruten å legge forholdene til rette for store aktører, vil det nye grossistsupermarkedet tilby en rekke felles interne logistikkløsninger, felles utnyttelse av administrative og tekniske tjenester, og en rekke andre fasiliteter som møterom, katine og velværeavdeling. Dette vil gi mindre aktører større økonomisk fleksibilitet, sier administrerende direktør, Sveinung Bjerkem i A/L Økern Torvhall.

Valg av Gardermoen
- Gardermoen utpeker seg naturlig som landets viktigste logistikknutepunkt med nærhet til hovedflyplassen, jernbanen og E6. Anlegget vil ligge tre minutter med bil fra E6, og fem minutter fra hovedflyplassen og jernbanen. Ullensaker kommune er svært positive til vår virksomhet, og reguleringsarbeidet er gitt høy prioritet.

Økern Torgs fremtid
- Med de 30 000 kvm, som Oslo kommune har planlagt å avsette for vår virksomhet på Økern i den nye reguleringsplanen for Økern Torg, får vi muligheten til å opprettholde et ”hentemarked”, slutter administrerende direktør, Sveinung Bjerkem i A/L Økern Torvhall.