Mesta Drift satser på bane

Mesta Drift satser på å vinne flere oppdrag for Jernbaneverket. Satsingen skal organiseres i et nytt foretningsområde, Mesta Drift Bane.

Mesta Drift har allerede stor omsetning og aktivitet innen foretningsområdet bane. I løpet av de siste årene har selskapet skaffet seg solid erfaring og god kompetanse. Imidlertid trengs det mer kompetanse og denne prosessen starter nå. Oppdragene som Mesta Drift hittil har utført for Jernbaneverket har i hovedsak vært prosjekter utenfor sporet, som for eksempel plattformforlengelser. Nå ønsker selskapet å bevege seg inn på mer sporrelaterte prosjekt.

- Vi regner med å ansette flere nye medarbeidere for å styrke både kompetansen og kapasiteten på bane. Blant annet ser vi etter spesialkompetanse til arbeidsoppgaver både på og langs selve sporene, sier regiondirektør i Mesta Drift, Bjørn Aage Innstrand til Mestas nettsider.

Selskapet ser etter er anleggsledere med erfaring fra jernbanedrift, banemontører og medarbeidere med nødvendige sikkerhetssertifikater.

- Vi regner med å ansette omlag syv personer. Dette vil skje ved å rekruttere både internt og eksternt, sier han.

Mesta Drift Bane er planlagt å bestå av omlag 17 ansatte når enheten er ferdig dimensjonert.

- Vi har allerede utdannet flere egne ansatte som sikkerhetsvakt på jernbane. Dette arbeidet vil vi også prioritere i 2011, sier Innstrand.

Den nye enheten etableres som et eget nasjonalt driftsområde med en driftssjef underlagt region øst.

- I tillegg vil vi benytte ressurser fra de lokale drifts- og småanleggslagene. Enhetens første leder er driftssjef Jon Julsen. Julsen har base i Østfold og har fra før ansvaret for småanlegg i Østfold, Oslo og Akershus i tillegg til tre funksjonskontrakter, sier Innstrand.

Markedet innen jernbane er stort og det vil bli bevilget betydelige midler til drift og vedlikehold de neste årene. Både statsbudsjettet for neste år og Nasjonal transportplan signaliserer en satsning på oppgradering av banenettet.

- Mesta Drift har vunnet anbud i dette markedet for omlag 60 millioner kroner de siste 12 månedene. Aktiviteten er hovedsakelig konsentrert i øst og sørøst. Det er derfor riktig å plassere enheten i denne regionen, sier Innstrand.