Ullevål valgte Norconsult

Norconsult valgt som rådgiver i stort tverrfaglig sykehusprosjekt ved Oslo Universitetssykehus.

Norconsult vant prosjekteringsoppdrag ved Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål Universitetssykehus - "Prosjekt OUS arealtiltak". Konkurransen var basert på avrop på foreliggende rammeavtaler ved Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål. Prosjektet omfatter tiltak på foreløpige anslått 440 MNOK til bygg og utstyr.

Norconsult har blitt engasjert på alle fag unntatt ARK på delprosjekter som skal gjennomføres ved Ullevål sykehus, der selskapet har inngått prosjektsamarbeid med Narud Stokke Wiig arkitekter og planleggere. Norconsult har inngått prosjektsamarbeid med Hjellnes Consult ( RIB), Cowi ( RIE ) og Ratio arkitekter på delprosjekter som skal gjennomføres ved Radiumhospitalet og Rikshospitalet.

Oslo universitetssykehus HF foretar en betydelig omstilling av sin virksomhet, etter at de tre sykehusene Aker, Rikshospitalet (med Radiumhospitalet) og Ullevål ble slått sammen til ett foretak. Dette innebærer bl.a. overføring av virksomhet mellom de respektive sykehusene. I tillegg overføres funksjoner fra Oslo universitetssykehus HF til andre sykehus i regionen, noe som frigjør arealer ved sykehusets eiendommer i Oslo.

Omstillingen medfører behov for ombygging og en del utvidelse av arealer. Det er derfor definert ca 25 byggeprosjekter, som er delprosjekter under Prosjekt OUS arealtiltak. Prosjektene varierer mye i størrelse og kompleksitet. Felles for alle er at de ønskes utført så raskt som mulig.