Midt-Norge vil ha gasskraftverk

Presset for å få bygget gasskraftverk på Møre øker kraftig. Kraftkrisen i Midt-Norge har fått fylkespartiene til å snu, skriver Aftenposten.

LO-forbundet Industri Energi sendte i går brev til miljøvernminister Erik Solheim med krav om å få bygge nytt gasskraftverk på Møre-kysten. Bakgrunnen er kraftkrisen i Midt-Norge hvor liten lokal kraftproduksjon koblet med dårlig overføringskapasitet og for få linjer, gjorde at kraftprisen sist vinter gikk opp til mot 14 kroner pr. kWh i en kort periode. Lokal industri er allerede rammet, og ny industriutvikling hindres, skriver avisen.

Et ubygd gasskraftverk i Elnesvågen er nå blitt symbolet på en strid om energi- og gasspolitikken i Norge som hardner kraftig til, og hvor LO-ledelsen og de fleste politiske partiene i Midt-Norge nå går inn for bygging. Mens regjeringen og de sentrale dmyndighetene holder igjen. Samtidig er saken blitt en kamp om Arbeiderpartiets industripolitiske sjel.

- Jeg vil si det så sterkt at norsk energipolitikk og holdningen til gass er et religiøst manifest. Ikke noe annet. Man forholder seg til idealisme og en verden som ikke finnes. Vi har stelt oss slik at vi selv ikke kan ta i bruk våre egne ressurser, men må sende dem utenlands, sier tidligere fylkesordfører i Møre og Romsdal, nå fylkespolitiker, Jon Sverre Aasen (Ap).

Les mer her:

http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/article3875536.ece