Sweco styrker sin posisjon i nord

Selskapet Effekt RI as blir en del av rådgiverselskapet Sweco, og vil tilhøre kontoret i Alta. Sweco styrker med dette ytterligere sin posisjon i markedet.

Sweco opplever økt etterspørsel etter flerfaglige tjenester og styrker sin posisjon gjennom overtagelsen av Effekt RI as.

- Effekt RI as har en god markedsposisjon og en kundeportefølje som vi sammen skal videreutvikle. Vi gleder oss til å innlemme dem i Sweco, sier administrerende direktør i Sweco, Vibecke Hverven.

Høy kompetanse
Siden etableringen av selskapet i 1999, har Effekt RI as opplevd stor etterspørsel på sine rådgivende tjenester innen elektroteknikk. Selskapet som har kontor i Alta, har hele Troms og Finnmark som virkeområde.

- Vi ønsker å ta kundene våre inn i et miljø med bredere kompetanse for å sikre at kundenes interesser blir ivaretatt på best mulige måte. Å bli en del av Sweco betyr at vi kommer inn i et veldrevet og godt renommert selskap. Overtagelsen åpner også for at vi etter hvert kan jobbe med flere typer prosjekter enn det vi gjør i dag. Vi ser det derfor som en stor fordel for oss og for våre kunder at vi nå blir en del av et større selskap, sier senioringeniør og daglig leder i Effekt RI as, Gjert Guddingsmo.

God match
- Effekt RI AS er god match med Sweco region Finnmark og dermed Sweco Norge AS. De vil bidra til å styrke vår posisjon innen prosjektering, prosjektledelse og byggeledelse. Med sin komplementære kunnskap vil de også styrke vår flerfaglighet i Troms og Finnmark, og bli godt integrert i vår sterke fokus på utvikling av løsninger som styrker en bærekraftig samfunnsutvikling. Vi har jobbet sammen både innenbyggeledelse og prosjektering og har meget god erfaring med dem. De vil passe godt inn i vår forretningsmodell, sier regionleder i Sweco, Espen Suhr.