Selvaag fortsetter på Lørenbyen

I november starter Selvaag opp med neste trinn i byggingen av Lørenbyen.

”Lørenvangen” kommer til å tilføre Lørenbyen ytterligere 182 boliger, og ytterligere ett trinn vil igangsettes rett over nyåret. Det er snart tre år siden man igangsatte forrige prosjekt i Lørenbyen, og det er et offensivt og revitalisert Selvaagbygg som nå setter spaden i jorda.

Selvaag Bolig AS v/prosjektselskapet Løren 2B AS har inngått en kontrakt med Selvaagbygg om å bygge ”Lørenvangen”. Prosjektet har en totalramme på ca.250 mill. kroner eks. mva., og er beregnet ferdigstilt i 4.kvartal 2012. Bygningsmassen er utformet som et kvartal med indre gårdsrom, og består av fire svalgangsblokker med tilhørende garasje- og utomhusanlegg. 1.etasje ut mot Lørenveien vil bestå av næringsarealer i form av småbutikker og bevertning. Over dette vil det bli oppført 182 leiligheter, i inntil seks boligetasjer. Tiltaket er på totalt 12 487 m2 BRA, hvorav 846 m2 er næringsarealer.

Selvaagbygg er totalentreprenør for gjennomføring av prosjektet. Det vil bli benyttet prefabrikkerte betongelementer til, trapper, balkonger, svalganger og baderom, mens skivene i bygget vil bli plasstøpt med etasjeskillere i plattendekk. Kontrahering er allerede i gang, og blant annet er det inngått en avtale med Ørnulf Wiig AS, Total VVS AS og Bjerke Ventilasjon AS om en totalteknisk leveranse.

- Vi har gode erfaringer med totaltekniske leveranser den siste tiden fra andre prosjekter som har gitt gevinst for alle parter. Vi er opptatt av å finne partnere som har kompetansen og viljen til å ta utfordringen med slike modeller, forteller avdelingsleder Erik Løkke Sørensen.

Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe er også meget godt fornøyd med utsiktene videre. -Etter en krevende periode med omstilling og fall i aktivitet, er vi nå veldig på offensiven med en trimmet og entusiastisk organisasjon. En stadig økende ordrereserve viser at vi har bedret vår konkurransekraft, og vi er nå aktivt ute etter prosjektledelse som vil være med på laget.

- Vi ser det som spesielt positivt at vi får tilbake attraktive ansatte som har vært hos oss tidligere, og som verdsetter våre verdier og kultur, avslutter Lunøe.