Løvenskiold Handel satser elektronisk

Løvenskiold Handel AS har inngått avtale med Norsk Byggtjeneste AS vedrørende bruk av Byggtjenestes meldingssentral, Bygg-e.

Det betyr at LH tar i bruk det som kalles EDI.

– EDI er rett og slett elektroniske meldinger som skal erstatte tradisjonelle papirdokumenter, og vi snakker da om fakturaer, bestillinger, ordrebekreftelse og pakkseddel, forteller Jørgen Gilberg avd. leder Produkt i Norsk Byggtjeneste AS.

I dag får Løvenskiold Handel mange tusen fakturaer inn, og disse scannes og tolkes inn i egne systemer. Dette opptar flere årsverk i dag.

– Når de nå har inngått en avtale med oss, betyr det at alle meldinger til og fra Løvenskiold Handel vil gå via vår meldingssentral, Bygg-e. Vi sikrer at alt som kommer ut fra Løvenskiold Handel blir konvertert til riktig format til mottakeren, slik at mottakeren kan lese meldingene direkte inn i egne systemer uten å måtte punche, og alle meldinger (f.eks ordrebekreftelse, pakkseddel og fakturaer) kommer inn til oss, blir konvertert til Løvenskiold Handel-format, og blir lest direkte inn uten at noen behøver å punche manuelt, legger Gilberg til.

Hele EDI-verden fungerer slik at når en bestilling går elektronisk ut fra Løvenskiold Handel til for eksempel Glava, så vil Løvenskiold Handel få en ordrebekreftelse tilbake. Denne blir automatisk lagt inn i Løvenskiold Handels systemer, og når pakkseddel og faktura kommer etterfølgende, og alt “stemmer” med det som er bestilt, så kan betalingen gå direkte til kunde uten at noen har lagt sine fingre i det.

– Her ligger det enorme besparelser for alle parter. Vi snakker vi ikke bare om porto, men ressurser i forbindelse med punching av data som de tradisjonelt gjør i dag når meldinger kommer på papir, sier han.

Alle kjedene har kommer lagt når det gjelder å få fakturaer inn fra sine leverandører, men Løvenskiold Handel ønsker så raskt som mulig å komme opp på full EDI.

– Da tenker jeg på det å starte bestillingen elektronisk, ikke kun å få alle innkomne fakturaer elektronisk. Tradisjonelt har alle kjedene krevd å få elektronisk faktura fra sine leverandører, men ser man isolert på det, så har ikke industrien fått de store gevinster på dette. Industrien vil gjerne ha alle ordrer inn elektronisk så de slipper å punche alle fakser, mailer etc som kommer i dag. Flere og flere fra handelen begynner nå å fokusere på å sende bestillinger fra seg elektronisk, og det er dette industrien har ventet på. Løvenskiold Handel tar nå store grep for å løfte seg selv og sine samarbeidspartnere slik at alle parter oppnår store besparelser. Løvenskiold Handel regner med en besparelse på over en million bare på EDI, avslutter Gilberg.