Vegvesenet felt i KOFA

Statens vegvesen region nord har blitt felt i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) for å ha vektet pris feil i et prosjekteringsprosjekt.

Det var Sweco Norge AS som klagde Vegvesenet inn for KOFA. Anbudet gjaldt planleggings- og prosjekteringstjenester for private vannforsyningsanlegg på strekningen Sørbotn og Laukslett i Tromsø kommune.

I konkurransegrunnlaget skulle pris vektes 50 prosent. På pris skilte det kun to prosent mellom de to tilbyderne, men det ble gitt ni poeng til den ene og ti poeng til den andre. Denne poengforskjellen mente Sweco var for stor i forhold til den faktiske prisforskjellen, og fikk medhold av KOFA.

”I foreliggende sak var det omkring to prosent som skilte timeprisen til klager og valgte leverandør. Denne forskjellen resulterte i at valgte leverandør fikk ti poeng av ti mulige, mens klager fikk ni. Dette innebærer at en prisforskjell på ca. to prosent utgjorde en poengforskjell på ti prosent. Etter klagenemndas vurdering fremstår det som uventet og lite forutberegnlig at en så liten prisforskjell gir en såpass stor poengforskjell. Innklagede har begrunnet poenggivningen med at det var valgt en beregningsmodell uten bruk av desimaltall, og at også de øvrige tildelingskriteriene er poengsatt med hele tall. Dette endrer imidlertid ikke det forhold at prisforskjellen er gitt langt høyere poengsmessig uttelling enn det prisforskjellen isolert sett skulle tilsi”, skriver KOFA i sin uttalelse.

Her finner du hele KOFA-uttalelsen