Fortsatt bare mistenkt for korrupsjon

Sentralstyret i Fremskrittspartiet besluttet fredag å permittere nestleder Per Arne Olsen, som er mistenkt for korrupsjon i forbindelse med en boligkjøpssak i Tønsberg.

Olsen vil være permittert så lenge etterforskningen av saken pågår.

– Vi hadde ordinært sentralstyremøte fredag, og etterkom da Olsens ønske om å trekke seg fra tillitsvervet inntil etterforskningen av boligkjøpssaken i Tønsberg er avsluttet, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Hun sier det ikke er aktuelt å konstituere noen ny nestleder i denne tiden slik det tidligere har vært antydet.

Politiet trenger mer tid for å få denne saken avklart og fortsatt er det ingen siktet i saken, sier politiinspektør Jan Stapnes i Vestfold politidistrikt til NTB. Han sier han er fullt klar over at saken kan ha politiske bieffekter, men understreker at hurtighet ikke må gå på bekostning av kvalitet i etterforskningen.

– Vi bruker den tid som er nødvendig, men heller ikke mer, sier Stapnes.

Siv til Tønsberg
– Vi har et aktivt arbeidende sentralstyre, og Olsen skulle uansett ha et lengre sykehusopphold denne høsten, sier Jensen.

Mandag reiser hun til medlemsmøte i Tønsberg, der også lederen i lokallaget har trukket seg mens politiet etterforsker boligkjøpssaken. Årsaken er at det har vært en viss uro knyttet til Frps varaordfører som bare delvis har trukket seg fra sine kommunale tillitsverv. Varaordføreren har i likhet med Olsen kjøpt leilighet i et boligprosjektet som politiet nå etterforsker.

– Mitt besøk i Tønsberg har vært planlagt lenge. Jeg skal besøke bedrifter og holde foredrag på medlemsmøte, men ikke noe annet, sier Siv Jensen.

– Lokale problemer må løses lokalt. Jeg akter ikke å blande meg inn i den uenighet som måtte være i lokallaget i Tønsberg, sier Frp-lederen.

Blant bedriftene hun skal besøke er Tønsbergs Blad. Det har ikke noen sammenheng med det faktum at det er avisen som har avdekket de forhold som politiet nå etterforsker.

Mistenkt, men ikke siktet
På spørsmål bekrefter Stapnes at politiet startet etterforskning fordi det ble nødvendig å foreta rettslig avhør av noen vitner som ikke ønsket å avgi forklaring.

Han sier den juridisk korrekte beskrivelsen av situasjonen for de to Frp-politikerne er at de begge er mistenkt for korrupsjon, men at det så langt ikke er funnet grunnlag for å ta ut siktelse.

Han forstår at de begge opplever situasjonen som vanskelig, men viser samtidig til at de også har vist forståelse for at politiet måtte sørge for en rettslig avklaring etter den publisitet saken hadde fått.

Saken som etterforskes gjelder kjøp av leilighet direkte fra utbyggeren av et boligprosjekt på Jarlsø ved Tønsberg. Dette skjedde i en periode da Per Arne Olsen var ordfører og Bernt Moldvær leder av bygningsrådet. Samtidig ble utbyggeren gitt anledning til å utvide prosjektet med 130 leiligheter.