Fant levninger under anleggsarbeid

Levninger etter det som trolig er et voksent menneske ble funnet under anleggsarbeid i Åsnes i Hedmark mandag formiddag.

Historisk forklaring på skjelettfunnet

Det hodeløse skjelettet av et menneske som mandag ble funnet under en gravejobb i Åsnes i Hedmark, har trolig ikke vært utsatt for noe kriminelt.

Det makabre funnet ble gjort på et område som på 1800-tallet var et rettersted, og saken kan dermed ha en historisk forklaring.

Skjelettet fulgte med opp i grabben til maskinfører Leif Olav Tangen som straks ringte sjefen, som igjen kontaktet politiet.

Området ble avsperret, og politiet satt opp etterforskningstelt over funnstedet. Det ble raskt fastslått at det var skjelettet av et menneske som var avdekket, og at det hadde vært nedgravd svært lenge.

Lensmann Arne Johan Sigstad i Grue betegnet først funnet som gåtefullt, ettersom politiet ikke hadde meldinger om savnede personer fra området.

En nærmest oppsmuldret staur fulgte med da Tangen kjørte grabben i bakken, og det var den som gjorde at man etter alt å dømme har funnet løsningen på mysteriet.

– Vi vet at en kvinne ble halshogd på dette stedet, og at hodet ble satt på en stake til skrekk og advarsel. Hodeskallen er borte, men restene av staken er funnet sammen skjelettet, sier Sigstad til TV 2.

Politiet fikk melding om funnet fra entreprenøren som jobber med å anlegge gang- og sykkelbane på strekningen. Skjelettet ble avdekket like ved riksvei 20, noen kilometer sør for Flisa. (©NTB)

Skjelettet ble funnet under gravearbeid, halvannen meter under bakkenivå. Området er sperret av, og krimteknikere er på stedet.

– Det er helt på det rene at skjelettet stammer fra et menneske. Krimteknikere undersøker stedet, og vi avventer og ser hva de kommer fram til, opplyser lensmann Arne Johan Sigstad i Grue til NTB.

– Gåtefullt
Han utelukker ikke at Kripos blir kontaktet.

– Vi ser ikke bort fra at politiet tar kontakt med Kripos, men det er foreløpig for tidlig å si. Skjelettet kan ha ligget i jorden i mange år, og vi vil foreløpig ikke spekulere i om det har skjedd noe kriminelt, sier lensmannen.

Ingen personer skal være savnet i området.

– Vi har ingen opplysninger om savnede personer i området, og dette gjør funnet enda mer gåtefullt, sier Sigstad.

Komplett skjelett
Politiet fikk melding om funnet fra entreprenøren som jobber med å anlegge gang- og sykkelbane på strekningen.

– Skjelettet ble funnet under gravearbeid. Så vidt jeg vet skal det være komplett og stammer trolig fra en voksen person. Men det er foreløpig for tidlig å si noe om alder eller om det er en kvinne eller mann som er funnet, sier Sigstad.

Funnet ble gjort like ved riksvei 20, noen kilometer sør for Flisa.