YIT leverer til Jernbaneverket

YIT har signert en avtale med Jernbaneverket som gjelder ”Entreprise UBT17 Elkraft og Tele” for utbygging av dobbeltspor på parsellen Barkåker – Tønsberg.

Parsellen Barkåker – Tønsberg er en del av prosjektet ”Modernisering av Vestfoldbanen”. Det skal legges dobbeltsporet jernbane med høy teknisk og geometrisk standard. Linjen dimensjoneres for toghastighet på 200 km/t.

Prosjektet innebærer et omfattende samarbeid med flere YIT-avdelinger for leveransen med 22kv høyspentanlegg, VHF Nødradio og et omfattende anlegg for fiberkabling. Installasjon og montasje vil skje med medarbeidere fra Oslo, Tønsberg og Porsgrunn.

Jernbaneverket har gitt uttrykk for at de er godt fornøyd med at det var YIT som til slutt trakk det lengste strået. Både våre referanseprosjekter innen jernbane samt øvrige oppdragsspesifikke opplysninger talte til vår fordel.

Dette er en flott forlengelse av våre engasjement med Jernbaneverket og passer svært godt inn i vår strategi om å være preferert leverandør til Jernbaneverket på denne type anlegg.

- Fremdriftsmessig passer også prosjektet bra. Oppstart for montasje og oppbemanning sammenfaller med nedbemanning og ferdigstillelse av våre arbeider på Jernbaneprosjektet Lysaker – Sandvika, forteller prosjektleder Per-Morten Rostille.