Tre millioner har besøkt Norge i Kina

Norges paviljong på EXPO 2010 i Shanghai har hatt 3 millioner gjester så langt. Totalt har over 70 millioner gjester vært innom verdensutstillingen.

 

Dermed har både de kinesiske arrangørene og det norske bidraget nådd målet for antall besøkende. Klokken 10.30 lokal tid søndag ble 70 millionersmerket passert, og publikumsrekorden fra utstillingen i japanske Osaka i 1970 er grundig slått. Den utstillingen lokket til seg 64 millioner besøkende.

Årets utstilling, som holdes i Kinas økonomiske maktsentrum Shanghai, har også slått rekordene for antall deltakerland og areal. Totalt 189 nasjoner og 40 organisasjoner er representerte med paviljonger under EXPO 2010.

– Vi kan ikke annet enn å være imponert over kinesernes evne til å organisere. Jeg vil gratulere dem med en ganske enestående prestasjon, sier generalkommissær for Norge på EXPO, Arild Blixrud.

Den norske paviljongen nådde målet om 3 millioner besøkende allerede 13. oktober. Innen utstillingen er over, vil rundt 3,4 millioner mennesker ha vært innom den eneste trepaviljongen på utstillingen.

– Vår paviljong er den eneste som er bygget i tre. Den skiller seg ut arkitektonisk, og mange besøkende tar bilder av seg selv utenfor, også de som ikke rekker innom, sier Blixrud.