Viktig workshop i Kina

Til tross for alle forviklinger Fredspris-tildelingen har medført, forsøker representanter fra norsk næringsliv å fortsette arbeidet med å lage gode relasjoner til Kina som er et formidabelt marked for Norge. Derfor er vi glade for at Norwegian Tunneling Network (NTN) hadde en vellykket workshop den 20. oktober på den norske paviljongen på Expo 2010 i Shanghai for å fremme norsk tunnelteknologi.

 

Workshopen hadde over 40 deltakere fra kinesiske myndigheter, FoU-miljøer og konsulenter. Bakgrunnen for arrangementet er et samarbeid NTN og LNS har med Nordland fylkeskommune og deres storsatsing mot Kina. Fylkeskommunen har skrevet under en samarbeidsavtale med Zhejiangprovinsen. 95 næringslivsaktører og myndighet deltok fra Nordland på arrangementet og hadde invitert til samarbeid med ulike aktører i Kina. Den største deltakelsen var knyttet til norsk tunnelteknologi.

- Et meget vellykket arrangement, sier sekretariatsleder Ola Woldmo i Norwegian Tunnelling Network.

Noen kan kanskje tro at det merkelig at en fylkeskommune i høye nord engasjerer seg i slike prosesser, men på sikt kan kanskje denne satsingen være avgjørende for å redde bosetningen i Nord-Norge. I denne landsdelen er det utrolige ressurser som kan få et betydelig marked i nettopp Kina. Det gjelder fisk, malmer, metaller og ikke minst teknologi.